Sant Esteve ja té la planta de reciclatge tèxtil més avançada del sud d’Europa

Imprimeix

Es va inaugurar l’empresa d’inserció Roba Amiga, que dóna feina a 45 persones.

Sant Esteve Sesrovires té la planta de reciclatge tèxtil més avançada del sud d’Europa, l’empresa d’inserció social Roba Amiga. Les seves instal·lacions ocupen 6.000 metres quadrats al polígon sesrovirenc Anoia. La planta processarà 4.500 tones de roba el proper any, però la previsió és que aquesta xifra pugi a 15.000 al 2017. Aquest nou projecte és el resultat de la suma d’esforços de les entitats Fundació Formació i Treball, la Coordinadora Contra la Marginació de Cornellà i la Cooperativa Roba Amiga. L’objectiu fonamental de Roba Amiga és la creació de llocs de treball per a persones en risc d’exclusió. Aquesta fita es complementarà amb la voluntat d’avançar cap al màxim nivell d’eficiència en el tractament de la roba usada, sabates i complements que les entitats sòcies recullen en els contenidors taronges que Roba Amiga té distribuïts en bona part de les ciutats i pobles de Catalunya.

En aquesta nova planta treballen actualment 45 persones, 31 de les quals estaven en situació de risc d’exclusió i han estat derivades des dels diferents Serveis Socials, majoritàriament de la zona. A més, 28 d’aquests llocs de treball són de nova creació. En el futur, quan l’empresa millori la seva capacitat productiva podria arribar als 150 llocs de treball, un centenar dels qual seran per a persones en risc d’exclusió social.

L’acte inaugural va comptar amb els parlaments de Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació; Enric Carbonell, l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires; Agustí Cortés , bisbe de Sant Feliu de Llobregat; Jaume Batlle, director comercial de Catalunya del BBVA; Benigno Martínez, representant de la Coordinadora contra la Marginació de Cornellà; i d’Àngel Cánovas, president de la Fundació Formació i Treball.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires