Sant Boi tornarà a ser una de les ciutats de referència de La Diada

Imprimeix

L'ofrena a la tomba de Rafael Casanova aplegarà, una vegada més, institucions, partits polítics i a la ciutadania.

Sant Boi de Llobregat es convertirà, un any més, en un dels punts de referència de L'Onze de Setembre. A més, enguany esdevindrà un dels actes que centrarà la cloenda del Tricentenari dels fets de 1714. A les 10 del matí la tomba de Rafael Casanova aplegarà de nou institucions, forces polítiques i ciutadania a la tradicional ofrena. La celebració institucional està prevista que doni inici les 9.15 h als jardins de Can Torrents amb la rebuda oficial per part de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, a les autoritats, entitats i persones convidades. La vicepresidenta del Govern de Catalunya, Joana Ortega, assistirà en representació de la Generalitat.

Altres esdeveniments

El municipi baixllobregatí organitzarà diversos esdeveniments amb motiu de La Diada. A Cal Ninyo (dia 9, 19.30 h) està prevista la projecció del "making off" dels fragments sobre Sant Boi del documental "Bon cop de falç. Història d'un himne", realitzat per TV3, que la cadena de televisió catalana estrenarà a les 23 h. L'acte comptarà amb la intervenció dels historiadors Jaume Ayats, autor d'"Els Segadors, de cançó eròtica a himne nacional", i Carles Serret, director de l'Arxiu Històric de Sant Boi.

Un dia abans, el 10 de setembre, Can Barraquer serà l'escenari escollit per al recital "Testament 1714" (22.30 h), un recull de cançons i romanços de resistència del temps de la lluita contra les tropes borbòniques recuperades a partir de diferents cròniques històriques i adaptades musicalment pel compositor i pianista Carles Beltran. Durant el concert, ell acompanyarà les veus de les artistes Llúcia Vives i Sílvia Bel.

I el pròxim14 de setembre, a les 19 hores, l’església de Sant Baldiri tornarà a ser protagonista amb la presentació d'un nou mòdul informatiu al voltant de Rafael Casanova instal·lat a la Capella de la Pietat, on està situada la seva tomba, que finalitzarà amb l'actuació de la cantaora santboiana Ginesa Ortega.

Redacció / Foto: Arxiu