El TSJC admet a tràmit la demanda del PSC Sant Feliu contra la pujada de l’IBI

Imprimeix

El consistori municipal anuncia que presentarà tota la documentació acreditativa perquè sigui analitzada i avança que respectarà la resolució de la sentència tant sigui favorable com desfavorable.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu que el Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Sant Feliu havia plantejat contra la pujada addicional del 9% del IBI (del 0,501% al 0,546%), per sobre d'allò que legalment podia fer.

Quan el passat mes d’abril en un ple extraordinari, l'equip de govern d’ICV i CiU va aprovar aquesta pujada de l’IBI vigent per a 2014, el PSC va votar en contra de la mateixa i, al mateix temps, va anunciar que prendria totes les accions que estiguessin en les seves mans per impedir aquests “abusos”. El recurs contenciós administratiu, és una d’aquestes accions. Per això durant la Fira del mes de maig, el PSC de Sant Feliu de Llobregat va donar suport i promoure la interposició de recursos de reposició per part dels veïns i veïnes de la ciutat, en els que demanaven la revisió d’uns rebuts que estaven girats “amb un tipus del IBI il·legal”, segons el PSC Sant Feliu. A més, la formació socialista, en un comunicat, manifesta que “aquell era el moment adient perquè l’equip de Govern s'ho repenses, fes marxa enrere, i obris un procés de negociació amb les altres forces polítiques i ciutadanes orientat a resoldre l'embolic que ha creat amb la seva actuació negligent i prepotent. Dissortadament, la resposta ha estat la contrària. Han obstaculitzat burocràticament la interposició de les reclamacions dels veïns, han fet que els serveis municipals mentissin sobre la data de finalització del període de reclamació, per així desanimar-los, han exigit documentació que ja tenen i que per llei els veïns no estan obligats a presentar al formular el recurs i per últim en el seu mitjà de comunicació l’alcalde ha reptat a tothom que no estigui d'acord amb ell que hi vagi als tribunals i plantegi un recurs contenciós administratiu.” Així doncs, “amb aquesta nul·la voluntat de negociació i solució del problema que han creat, al PSC de Sant Feliu Llobregat no li ha quedat altre camí per a defensar els interessos dels veïns i veïnes de la ciutat que formular aquest recurs contenciós administratiu.”

Ara el TSJC un cop conegut els arguments de fons ha pres la decisió d’admetre-ho a tràmit “a l’entendre, no sols, que és competent per això, sinó que allò s’ha argumentat per plantejar-ho està fonamentat i té un grau de solvència suficient perquè, en lloc d’arxivar-la, s'inici la tramitació del recurs que acabarà amb la seva sentencia”, diu el comunicat del PSC Sant Feliu, i finalitza dient que “en el proper ple de juliol l’equip de govern ecoconvergent (ICV-CiU) té una última oportunitat per a reconduir el cúmul de despropòsits que ha vingut fent fins ara. Per aprofitar-la hauria d’estimar tots els recursos de reposició que han plantejats els veïns i veïnes i les seves associacions.”

Segons el PSC Sant Feliu, hauria d’emetre tots els altres rebuts que queden per girar amb el tipus del 0,501% i compensar l’excés que ha cobrat en el primer. Per això el PSC de Sant Feliu de Llobregat, vol fer una crida a l’equip de govern d’ICV-CiU “perquè deixi d’encastellar-se en el seu error i que rectifiqui. Nosaltres per la nostra banda -pensant sempre en l’interès dels veïns de la ciutat- ens oferim per a resoldre el tema d’una forma racional i acordada. Amb el benentès que si aquest oferiment és rebutjat, continuarem defensant també davant dels tribunals allò que defensem en el ple de l’Ajuntament i que no és altra cosa que aquest tipus d’IBI del 0,546% és il·legal.”

Resposta municipal

Manel Carrión, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Sant Feliu, manifesta al respecte que “l’admissió a tràmit del recurs contenciós administratiu no és prejutjar res, és un primer pas en la tramitació del recurs que l’únic que implica és que l’Ajuntament ha de lliurar en un termini establert la documentació pertinent per tal que pugui ser analitzada i revisada per l’òrgan corresponent i continuar el seu procediment que ha d’acabar al final amb una resolució de sentència que evidentment nosaltres respectarem tant si és negativa com si, com esperem, és positiva” i afegeix que “no crec que sigui hora de fer valoracions del tema. Només manifestar que en l’IBI respecte al 2013 s’ha produït un decrement del 0,51% de mitjana, com es veurà, ja que està recollit en l’import final reconegut a la liquidació de l’exercici.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Feliu