Viladecans aprova una moció en defensa del Servei d’Intervenció Especialitzada en violència masclista

Imprimeix

El document que es va aprovar en el Ple Municipal insta a la Generalitat a mantenir els recursos del servei i a crear una delegació a la zona Delta.

El Ple Municipal de Viladecans va aprovar per unanimitat una moció en defensa del Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) en violència masclista. El document demana al Departament de Benestar i Família de la Generalitat el manteniment dels recursos personals existents actualment al SIE de Sant Feliu de Llobregat. També insta a la institució autonòmica a implementar la delegació del servei a la zona Delta, plantejada i aprovada entre el Govern de la Generalitat i el Consell Comarcal, amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat al servei de totes les dones residents a les ciutats del Delta. El text de l’acord dels membres del Consistori local també contempla la preocupació per la privatització del programa d’inserció laboral i les seves conseqüències en l’atenció integral a la dona.

La moció està motivada en la decisió de la Generalitat de reestructurar el model del SIE del Baix Llobregat, posat en marxa el 2006, per raons pressupostàries. Aquesta decisió provoca precarietat en la funcionalitat del servei i el seu sentit, prescindint de tres dels seus professionals, amb les conseqüències que, d’aquest fet, se’n deriven.

Redacció / Foto: Ajuntament de Viladecans