Molins de Rei té un nou Pla de Mobilitat Urbana

Imprimeix

Després de gairebé 10 anys de treballs, ja és una realitat després d’aprovar-se en el Ple Municipal de juny.

El Pla de Mobilitat Urbana 2015-2020 de Molins de Rei analitza i proposa accions de millora sobre set àmbits diferents: la mobilitat dels vianants, els desplaçaments amb bicicleta, amb transport públic, amb vehicle privat, la gestió de les places d’aparcament, l’accessibilitat als polígons industrials i la distribució urbana de mercaderies. A partir de l’anàlisi i la diagnosi de la situació de la mobilitat a Molins de Rei, el document detecta fins a 27 necessitats diferents en aquests àmbits i proposa una bateria de mesures que pretenen millorar els fluxos circulatoris, jerarquitzar les vies, pacificar les zones més comercials, incrementar la seguretat de tots els veïns i veïnes, optimitzar les places d’aparcament, estimular l’ús del transport públic i reduir els nivells de contaminació atmosfèrica.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha qualificat el document “d’un bon pla flexible i equilibrat i gens dogmàtic, perquè no imposa cap model i no incorpora cap mesura que no es pugui corregir o modificar si amb el temps es demostra que no és la més idònia”. L’alcalde va lamentar que no hi hagués “més grups que se sumessin a la proposta després d’haver estat treballada i negociada conjuntament i d’incorporar aportacions de gairebé totes les formacions.”

Un cop aprovat el Pla de Mobilitat Urbana es duplicarà el període d’exposició pública perquè qualsevol persona o entitat pugui presentar-hi al·legacions. Un cop superat aquest tràmit, el document preveu l’aplicació de gairebé la cinquantena de mesures que incorpora fins l’any 2020.

Altres mocions aprovades

Pel què fa a les mocions, el ple va aprovar la moció d’Iniciativa per Molins de Rei (IxMdR) per una reforma constitucional i la convocatòria d’un referendum sobre la monarquia i per l’inici d’un procés constituent cap a la república. També es va aprovar la moció dels grups municipal d’Esquerres per Molins de Rei (ExMdR), CUP, Iniciativa per Molins de Rei, CiU i PSC de suport a Jaume Sastre i a l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. Una altra moció aprovada va ser la presentada pels grups d’ExMdR, IxMdR i la CUP de rebuig a les declaracions del regidor del PP de Molins de Rei; així com la moció del grup municipal de la CUP contra la privatització del cànon de l’aigua a proposta de la Plataforma Aigua és Vida. I finalment es va aprovar la moció del grup municipal de la CUP de suport a la Llei pels drets de les persones LGTB i per l’eradicació de l’LGTBfòbia.

Redacció / Foto: Arxiu