Molins de Rei té un nou Pla de Mobilitat Urbana

Després de gairebé 10 anys de treballs, ja és una realitat després d’aprovar-se en el Ple Municipal de juny.

El Pla de Mobilitat Urbana 2015-2020 de Molins de Rei analitza i proposa accions de millora sobre set àmbits diferents: la mobilitat dels vianants, els desplaçaments amb bicicleta, amb transport públic, amb vehicle privat, la gestió de les places d’aparcament, l’accessibilitat als polígons industrials i la distribució urbana de mercaderies. A partir de l’anàlisi i la diagnosi de la situació de la mobilitat a Molins de Rei, el document detecta fins a 27 necessitats diferents en aquests àmbits i proposa una bateria de mesures que pretenen millorar els fluxos circulatoris, jerarquitzar les vies, pacificar les zones més comercials, incrementar la seguretat de tots els veïns i veïnes, optimitzar les places d’aparcament, estimular l’ús del transport públic i reduir els nivells de contaminació atmosfèrica.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha qualificat el document “d’un bon pla flexible i equilibrat i gens dogmàtic, perquè no imposa cap model i no incorpora cap mesura que no es pugui corregir o modificar si amb el temps es demostra que no és la més idònia”. L’alcalde va lamentar que no hi hagués “més grups que se sumessin a la proposta després d’haver estat treballada i negociada conjuntament i d’incorporar aportacions de gairebé totes les formacions.”

Un cop aprovat el Pla de Mobilitat Urbana es duplicarà el període d’exposició pública perquè qualsevol persona o entitat pugui presentar-hi al·legacions. Un cop superat aquest tràmit, el document preveu l’aplicació de gairebé la cinquantena de mesures que incorpora fins l’any 2020.

Altres mocions aprovades

Pel què fa a les mocions, el ple va aprovar la moció d’Iniciativa per Molins de Rei (IxMdR) per una reforma constitucional i la convocatòria d’un referendum sobre la monarquia i per l’inici d’un procés constituent cap a la república. També es va aprovar la moció dels grups municipal d’Esquerres per Molins de Rei (ExMdR), CUP, Iniciativa per Molins de Rei, CiU i PSC de suport a Jaume Sastre i a l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. Una altra moció aprovada va ser la presentada pels grups d’ExMdR, IxMdR i la CUP de rebuig a les declaracions del regidor del PP de Molins de Rei; així com la moció del grup municipal de la CUP contra la privatització del cànon de l’aigua a proposta de la Plataforma Aigua és Vida. I finalment es va aprovar la moció del grup municipal de la CUP de suport a la Llei pels drets de les persones LGTB i per l’eradicació de l’LGTBfòbia.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
170

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix