Sant Climent dedica l’Exposició de Cireres a les energies renovables

Imprimeix

La trenta-vuitena edició se celebrarà del 23 al 25 de maig amb més de trenta activitats previstes.

Demà divendres tindrà lloc el primer dels actes inclosos al programa de la trenta-vuitena edició de l’Exposició de Cireres de Sant Climent de Llobregat. El correfoc organitzat pels Fomarians i els Diables de Viladecans servirà d’aquesta manera de preàmbul a un cap de setmana al llarg del qual tindran lloc més de trenta activitats culturals i tradicionals amb les cireres climentones com a principals protagonistes. En aquesta ocasió, de la mateixa manera que ja ha succeït en anys anteriors, la celebració de l’exposició servirà, a més de per a donar a conèixer les cireres que es conreen al municipi, per a desenvolupar diferents propostes entorn a un eix temàtic que enguany seran les energies renovables. Sant Climent ha estret la seva relació amb aquest tipus d’energies durant els darrers anys a espais com la llar d’infants i l’escola on s’han instal·lat una caldera de biomassa i plaques solars respectivament.

La inauguració

L’Exposició de Cireres del 2014 s’inaugurarà el dissabte 24 de maig, a les 11 h, amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil. Durant l’acte tindran lloc les actuacions de la Coral Infantil i Jove i la Coral La Vall que interpretaran la popular sardana “Per cireres, Sant Climent”. Precisament, i al llarg de tot el cap de setmana s’anima als visitants de l’exposició i al conjunt de la població a fer servir a les xarxes socials el hashtag #percireressantcliment per tal de compartir i donar a conèixer imatges, reflexions o informacions relatives a l’esdeveniment.

Mercat de pagès

Entre els principals al·licients destaca la possibilitat de poder comprar cireres climentones directament als pagesos de la vila. El mercat s’ha pogut trobar, a més, tots els diumenges de maig de 9.30 a14 h a la plaça de la vila.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Climent de Llobregat