Comença l’elaboració del Pla de Mobilitat a Pallejà

Imprimeix

La seva redacció del pla està subvencionada per la Diputació i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Pallejà iniciarà aviat els treballs per a la redacció del seu Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS). Es tracta d’una eina de planificació que ha de determinar quines accions en matèria de mobilitat s’han de dur a terme al municipi en els pròxim 6 anys.

El primer que es farà serà una diagnosi sobre l’estat actual de les diferents xarxes de transport (vianants, bicicletes, transport públic i transport privat). Posteriorment s’elaboraran unes propostes d’actuació per tal de millorar l’accessibilitat, la seguretat i la sostenibilitat de la mobilitat al municipi.

La primera fase és la recollida de dades que comença avui mateix. Durant les pròximes setmanes l’empresa encarregada de l’elaboració del pla té previst fer un inventari viari i enquestes a peu de carrer. De fet, es demanarà la participació ciutadana en cadascuna de les diferents fases del procés amb la intenció de donar més validesa als resultats.

La redacció d’aquest Pla de Mobilitat no suposa cap cost per al consistori gràcies a un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l’AMB per subvencionar la redacció de plans de mobilitat als divuit municipis de la segona corona de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Redacció / Foto: Ajuntament de Pallejà