Aprenents d’arquitecte faran un pati d’una escola de Castellví

Imprimeix

L’Ajuntament buscarà suport econòmic per poder materialitzar el projecte sorgit d’aquest treball acadèmic.

Un grup d’alumnes de l’Escola Tècnica i Superior d’Arquitectura La Salle dissenyaran diferents propostes per al pati de l’escola Mare de Déu de Montserrat de Castellví de Rosanes. Aquesta acció s’emmarca dins d’un taller impulsat per la plataforma d’arquitectura Q9, pel despatx X+X i estudiants de La Salle, i compta amb la col·laboració de l’escola Mare de Déu de Montserrat i amb el suport de la comunitat educativa del centre. El consistori, per la seva part, mirarà de trobar finançament per poder materialitzar el disseny final sorgit d’aquest treball.

Membres de Q9 i X+X i una vintena d’alumnes d’arquitectura van ser la setmana passada a l’escola Mare de Déu de Montserrat per analitzar l’espai del pati, veure com l’alumnat l’utilitza i fer amb els nois i noies diferents tallers per tal de recollir quines són les seves preferències i necessitats respecte d’aquest espai i de l’ús que en fan. L’alcalde i regidor d’Educació, Lluís Tomàs, va explicar que “el compromís de l’Ajuntament és que una vegada finalitzat aquest projecte, i tenint en compte el consens que ha generat a la comunitat educativa del centre, mirarem de buscar el suport econòmic oportú per poder-lo materialitzar.” D’altra banda, Pep Quílez, en representació del col·lectiu Q9, ha manifestat que “a partir d’un procés obert, la nostra intenció és fer partícips totes les parts implicades en el projecte” i que “el primer exercici és el procés participatiu obert al centre, amb alumnes i professorat”.

A partir de tota la informació recollida, s’obriran tres línies de treball per part de l’alumnat de La Salle, amb tutorització d’X+X, explica Quílez, i en sorgiran tres propostes que es traslladaran posteriorment al centre castellvinenc per recollir impressions i suggeriments de famílies i professorat. Finalment es generarà una proposta definitiva per a aquest espai, que ha d’incloure el corresponent material gràfic, un projecte executiu, un pressupost i una memòria tècnica. Des de la direcció de l’escola, valoren de forma molt positiva la iniciativa de treball amb la universitat, i especialment el fet que aquesta impliqui la participació de tota la comunitat educativa.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castellví de Rosanes