Estudiants santboians reflexionen sobre la salut mental i la convivència

Imprimeix

L’Ajuntament i Obertament signen un conveni per lluitar contra l’estigma de la salut mental.

Can Massallera va acollir una nova edició del Fòrum local d'educació i convivència. Més de 450 persones, entre elles 250 alumnes de tots els instituts de Sant Boi de Llobregat, han assistit a les activitats convocades. El fòrum s'ha estructurat en tres àmbits: Participació i família (espai de trobada entre famílies, centres educatius i entitats), Xarxa d'educadors i alumnes per a la convivència (vivències educatives al voltant de la salut mental compartides per 10 centres de secundària i entitats del sector de la salut mental) i Sumant mirades, sumant accions (treball col·lectiu i reflexió conjunta sobre convivència, mediació i salut mental).

Conveni de col·laboració

L'Ajuntament de Sant Boi i Obertament, l'aliança catalana de lluita contra l'estigma i la discriminació en salut mental, han suscrit un conveni de col·laboració per treballar per la millora de les actituds i comportaments envers les persones amb problemes de salut mental. La gran novetat que aporta aquest projecte és la participació i el lideratge de persones diagnosticades que protagonitzaran activament la lluita pels propis drets com a portaveus, formadores per a la sensibilització i detectores de notícies estigmatitzants.

El projecte Obertament treballarà mitjançant accions com la creació d'un equip local d'activistes format per persones amb problemes de salut mental implicades en la lluita per eradicar l'estigma i la discriminació que pateixen en àmbits com l'ocupació, l'educació o l'habitatge. També es vol fomentar la implicació del teixit associatiu. els serveis i els recursos de salut mental de la ciutat. Segons l'OMS, 1 de cada 4 persones experimentarà un problema de salut mental en algun moment de la vida. La salut mental és, doncs, un assumpte de tothom que, sovint, queda amagat sota el secretisme.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi