Sant Boi celebrarà dissabte la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

Imprimeix

Ho farà a la plaça de l’Ajuntament i l’activitat principal serà una arrossada solidària on la recaptació es destinarà a projectes de les entitats organitzadores.

La plaça de l’Ajuntament serà escenari, aquest dissabte 10 de maig, de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. El lema d'aquesta edició és "Desmarca't! Hi ha alternatives", en al·lusió a la possibilitat que tenen els consumidors de contribuir a un sistema de producció més just i respectuós amb les persones. L'activitat estrella d'enguany serà unaarrossadasolidària que, al preu de 7 euros, oferirà la possibilitat de degustar un menú basat en un dels productes base de la dieta de milions de persones arreu del món. La recaptació es destinarà a projectes solidaris de les entitats organitzadores.

La plaça de l'Ajuntament, escenari per primer cop aquesta activitat, acollirà també una fira d'entitats on s'exposaran i es vendran productes de comerç just (amb la presència de 12 associacions del món de la cooperació local). Al llarg de la jornada hi haurà diversespropostes iactivitats per al públic familiar (com ara un taller de circ amb Los Herrerita i un concert de música africana a càrrec de Cisko Band) i es llegirà un manifest reivindicatiu.

Conscienciar

El Dia Internacional del Comerç Just i la Banca Ètica se celebra internacionalment per conscienciar tothom sobre la necessitat d'unes relacions comercials internacionals més justes i equitatives entre els països rics i els països empobrits.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi