Es desbloqueja la remodelació urbanística de Vallpineda

Els veïns d’aquest barri de Molins de Rei portaven més de 30 anys esperant aquesta mesura.

El ple de l’Ajuntament de Molins de Rei va aprovar la modificació puntual del pla general metropolità d’aquest àmbit, un document que permetrà fer millores substancials al barri de Vallpineda amb unes despeses assumibles per l’Ajuntament i pels veïns. La proposta preveu que totes les actuacions vagin orientades a millorar l’encaix del barri amb el Parc de Collserola, a respectar l’entorn natural i a millorar la qualitat de vida dels veïns, que portaven més de 30 anys que aquest tema quedés definitivament desbloquejat. La proposta va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups excepte Iniciativa x Molins de Rei que s’hi va abstenir. Es preveu que l’aprovació provisional del document es pugui tramitar el mes de juliol i que el procés administratiu quedi enllestit a finals d’any amb l’aprovació definitiva per part de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona.

Altres punts aprovats

Per altra banda, el ple de l’Ajuntament també va aprovar la regulació de la implantació dels centres de culte a Molins de Rei. La proposta, que havia estat llargament treballada entre govern i oposició, va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups a excepció del PP que s’hi va abstenir. També es va aprovar la proposta de l’equip de govern de destinar 10.000 euros del pressupost municipal a beques per alumnes de Molins de Rei amb pocs recursos que hagin volgut continuar els seus estudis postobligatoris en centres públics o adscrits.  

La sessió també va servir per afegir els dies 14 i 28 de desembre a la llista de dies festius que els comerços poden obrir; per escollir la senyora Mercè Charles com a Jutgessa de Pau substituta del municipi; i per aprovar les bases per a la concessió de subvencions a projectes de cooperació i desenvolupament.

Pel què fa a les mocions, es van aprovar la de rebuig a la proposta del pla de conca de l’Ebre del govern de l’Estat; la de rebuig a la decisió de la Generalitat de Catalunya d’eliminar dels seus pressupostos el cofinançament del servei de control de mosquits i les seves actuacions i activitats; i, finalment, la de suport a la celebració del multireferendum el 25 de maig de 2014.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix