El bisbat de Sant Feliu rep el Pla director de la catedral de Sant Llorenç

Imprimeix
El treball ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) i ha tingut un cost de 40.499'99 €.
El diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Marc Castells, ha lliurat va lliurar al bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, el Pla director de la catedral de Sant Llorenç, realitzat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL). El Pla resol un exigent programa funcional de restauració de l'església i la reorganització dels seus espais així com la utilització d'un edifici de nova planta que es vol construir en el solar annex al temple.

L'objectiu del Pla director de la catedral de Sant Llorenç és analitzar aquest edifici bastit sobre les ruïnes d'una església anterior, acabat de construir l'any 1946 seguint un estil inspirat en l'arquitectura i la decoració paleocristiana i bizantina. Va ser l'església parroquial de Sant Feliu de Llobregat fins a l'any 2004, quan va esdevenir catedral de la nova diòcesi.

Precisament, aquest canvi de rang va implicar un cert desajust entre les característiques arquitectòniques de l'edifici parroquial i les necessitats funcionals i els requeriments simbòlics i representatius derivats del nou estatus catedralici. Va ser en aquest marc que es va plantejar la conveniència de poder disposar d'un instrument com el d'un pla director, que analitzés les problemàtiques i proposés, valorés i programés les actuacions necessàries per tal de donar-hi les respostes més escaients.

El Pla analitza l'edifici des de les òptiques històrica, arquitectònica i sociològica, i en base d’aquests anàlisi, planteja i valora propostes d'ús i de protecció per tal que la propietat disposi d'una eina de gestió que permeti planificar, en el decurs dels propers anys, les actuacions referents a la catedral. En aquest sentit, el Pla director resol un exigent programa funcional a través de la restauració de l'església i la reorganització dels seus espais i la utilització d'un edifici de nova planta que es vol construir en el solar annex al temple.

Aquest treball ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) i ha tingut un cost de 40.499'99 €. El Pla s'emmarca en la tasca efectuada per l'SPAL com a oficina tècnica especialitzada en matèria de patrimoni arquitectònic que té cura de l'assessorament i suport tècnic i científic als municipis i als ens locals i de les actuacions en els seus monuments i centres històrics.

Redacció / Foto: DIBA