Baixen un 4,4% els fets delictius a Gavà el 2013

Imprimeix
La ràtio se situa en 57,7 delictes per cada mil habitants, una xifra per sota de la mitjana de Catalunya que es troba en el 67,2%.
L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va presidir la Junta de Seguretat Local. En la reunió amb els responsables de les forces de seguretat que operen al municipi s’ha constatat un descens del 4,4% del total de fets delictius. Pel que fa als delictes, aquests han baixat un 9,1%, mentre que les faltes han experimentat un lleuger increment de l’1,3%. La davallada més significativa s’ha produït en els delictes contra el patrimoni amb un 14% respecte a l’any passat. Un altre indicador analitzat és l'increment de les detencions, que han crescut un 6,8% respecte el 2012. Amb aquestes dades, la ràtio de fets delictius a Gavà se situa en 57,7 delictes per cada mil habitants, una xifra per sota de la mitjana de Catalunya que es troba en el 67,2%.

La Junta de Seguretat Local ha analitzat avui el conjunt dels fets delictius registrats a Gavà en els darrers 12 mesos. Per l’alcaldessa, Raquel Sánchez, “el balanç és força positiu tot i que no estem satisfets al 100%. La disminució del nombre de delictes, en un 4,4%, demostra que la coordinació entre els diferents cossos de seguretat està resultant positiva i satisfactòria”. Malgrat tot, Sánchez ha demanat “que no s’abaixi la guàrdia i marcar-nos uns objectius pel que fa als delictes patrimonials que continuen sent, tot i la seva disminució, els delictes de major importància, i reforçar aquelles campanyes relacionades amb la prevenció, la detecció i la detenció dels autors”.

En aquest sentit, amb l’inici del període d’estiu, Raquel Sánchez s’ha referit als robatoris a vehicles, tot remarcant que “en aquesta època aquest tipus de furts s’incrementen, i per això he demanat que es produeixi una major vigilància i control”. L’alcaldessa també ha demanat una especial vigilància, detecció i control de possibles desballestaments de naus industrials sense ús, donat que “hem detectat algun cas que ens ha generat problemes entorn dels polígons industrials, sobretot una venda irregular de material de deixalleria i, en aquest sentit, cal reforçar les actuacions”. Altres temes on també s'ha fet incidència són els relacionats amb l’ocupació il·legal de pisos, sobretot en aquells casos que provoquin molèsties, i l'aparició de pintades xenòfobes.

El delegat territorial de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, ha manifestat que “en general la situació a Gavà és molt positiva, amb un descens dels fets, un increment de l’activitat policial amb detencions i la desarticulació d’algunes bandes durant l’últim exercici”. Brea ha remarcat la importància de l’activitat formativa, tant per part de la Policia Municipal com dels Mossos d’Esquadra en centres educatius, entitats veïnals, AMPA i casals de la gent gran. En els diferents cursos i xerrades que s’han fet han participat un total de 5.000 persones. Per al delegat territorial, “aquesta formació és molt important perquè suposa una proximitat dels cossos de seguretat amb la ciutadania i és un flux d’informació que ens permet prendre mesures de seguretat, de precaució sobretot vers els joves en temes d’internet.”

La Junta de Seguretat Local s’ha realitzat un any després de celebrar-se l’anterior. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha anunciat que a partir d'ara les reunions es faran de forma semestral per tal de tenir un seguiment més acurat de la situació de Gavà.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà