Trobada de la Creu Roja a Molins de Rei

Imprimeix
Un centenar de membres d’aquesta entitat -presidents, coordinadors i tècnics- definiran les noves línies d'acció humanitària.
Un centenar de presidents, coordinadors i tècnics de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, es reuneixen avui i demà a Molins de Rei, per determinar les futures línies d’actuació de la institució i definir l’estratègia i nous eixos en l’acció humanitària.

Durant les dues jornades, que tindran lloc al Centre Cultural i Cívic, es debatrà sobre l’actual situació sòcio-econòmica i una anàlisi dels aspectes claus i de futur immediat per a la millora de la gestió econòmica i administrativa de la Creu Roja. L’entitat s’enfronta a una realitat marcada pel context de crisi on el treball en xarxa entre l’administració, els agents privats i el tercer sector és imprescindible per estar a l’alçada d’aquest nou escenari.

En Josep Maria Salas, president comarcal de la Creu Roja al Baix Llobregat Centre, serà l’encarregat de donar la benvinguda, i iniciar així, una sèrie de xerrades que inaugurarà la coordinació i secretaria de la Creu Roja a Barcelona amb la presentació del temari i els objectius de les Jornades, i que anirà seguida de la ponència “La radiografia del Tercer Sector Social de Catalunya” i de la presentació de l’Anuari 2013, a càrrec del Pau Vidal i Montse Fernández, de l’Observatori del Tercer Sector. A continuació, Manel Reyes, Soci-Director de MRC
Internacional Training, presentarà “Els 7 Pecats de l’Empresa, quan l’empresa perd la seva ànima”, seguida de “la Saviesa de la regla de Sant Benet en l’organització i lideratge” per Pare Manel Gasch, Monjo de Montserrat i administrador del Monestir. La sessió de xerrades es tancarà amb la Taula Rodona “Tres visions de l’actual situació socioeconòmica”, a càrrec de Carolina Homar, experta en Politiques Socials, Públiques i del Tercer Sector, Núria Carrera, degana del Col∙legi Oficial de Treball Social i Xema Gil, director de Let Me Think For You.

Dissabte, la Jornada començarà amb la presentació “Evolució, futur i estratègia de l’Acció Humanitària de la Creu Roja a Barcelona” a càrrec d’Enric Morist, coordinador de la Creu Roja a Barcelona, seguida de l’exposició “Aspectes claus i de futur immediat per la millora de la gestió econòmica i administrativa de la Creu Roja a Barcelona” per Carmen Rico, secretària provincial de la Creu Roja i “L’impacte del nou model d’organització tècnica de la Creu Roja a Barcelona, Coordinadors/res de Proximitat”, a càrrec d’Adolf Díaz, adjunt a coordinació de la Creu Roja a Barcelona. Finalment, tindran lloc les conclusions de la jornada pel del president, secretària i coordinador de la Creu Roja.

La cloenda de la jornada anirà a càrrec del president comarcal de la Creu Roja al Baix Llobregat Centre, Josep Maria Salas -foto-, del president de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, Josep Quitet, de l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals i del president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès.

Redacció / Foto: Creu Roja