L’Ajuntament de Sant Boi i Acció contra la Fam col·laboren per crear ocupació i lluitar contra l’exclusió social

Imprimeix
Miloraran l’ocupabilitat de 20 persones joves del municipi en situació d’atur, aconseguir la seva implicació activa i la seva capacitació per a la recerca de feina o per a l’autoocupació.
L’alcalde de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch, i el director d’Acció Social d’Acció contra la Fam, Luis González Muñoz, han signat el conveni de col·laboració per impulsar a la ciutat el projecte Lanzaderas de Empleo y Emprendimiento Solidario (LEES). Així doncs, el municipi baixllobregatí es converteix en el primer municipi català on es desenvoluparà aquesta iniciativa ocupacional i contra l’exclusió social cofinançada pel Fons Social Europeu, dintre del programa Operatiu de Lluita contra la Discriminació 2007-2013.

Deu municipis de l’Estat portaran a lapràctica enguany un projecte LEES. En el cas de Sant Boi, es complementarà amb l’activitat del laboratori municipal d’emprenedoria social CoBoi.

Les persones beneficiàries seran joves de Sant Boi en situació de desocupació (homes menors de 30 anys i dones menors de 35) que treballaran en equip, amb el suport d’un coordinador, i s’organitzaran per aconseguir un lloc de treball per compte d’altri o per crear el propi lloc de treball.
El projecte es durà a terme fins al mes de novembre al Laboratori Cívic d’Emprenedoria Social de Sant Boi (CoBoi), amb seu al Casal de Casablanca. Hi ha previstes sessions grupals (36 hores al mes) i individuals (12 hores mensuals com a mínim), tallers pràctics sobre emprenedoria, accions d’intermediació laboral, visites a empreses i assistència a esdeveniments.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi