Tot a punt perquè Spannabis 2014 obri les portes

Imprimeix
Els organitzadors esperen superar els 20.000 visitants de l’any passat.

Des de demà 14 de març i fins al pròxim diumenge se celebrarà a Fira de Cornellà el XI Spannabis, Fira del Cànem i Tecnologies Alternatives. L’edició d’enguany no podia arribar en millor moment, després d'un final de 2013 i un inici de 2014 marcats per la multitud de notícies en relació a la cultura cannàbica. Durant tots aquests dies tindrà lloc tallers, conferències, concursos, debats, workshops, etc. Els organitzadors volen superar la xifra dels 20.000 visitants de l’any passat.

Premis
Diumenge 16 de març hi ha previst el lliurament dels premis de la novena edició de Cannabis Champions Cup. Aquest any s’estrena la categoria d’Extraccions, que s'afegirà a les altres categories (Exterior, Interior Hidro, Interior Bio i Resina).

Debat internacional
Si a mitjans de 2013 es va produir la notícia que Uruguai es convertia al primer país del món a legalitzar completament la producció i la venda de marihuana, el consum de la qual ja era legal en la nació sud-americana, va ser fa poc quan el president dels Estats Units sacsejava el debat internacional en declarar el consum de marihuana com menys perillós que l'alcohol o el tabac. Aquestes dues notícies acompanyades per centenars més -el debat obert a Mèxic i Colòmbia, la legalització en Colorit, el referèndum a Florida, així com la distribució de marihuana amb finalitats terapèutiques a Nova York- xoca frontalment amb una recrudescència de les penes al nostre país reflectit en l'avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana.

Les conferències
Aquesta activitat és un dels plats forts de la fira, una de les més grans del món. Les programades per l'edició d'enguany són les següents:

DIVENDRES 14 DE MARÇ

12:00 - 13:00
Seminari BAC: Bioestimuladors i cultiu orgànic amb BAC (per Raúl Tomás)
La xerrada tractarà d'explicar els bioestimuladores orgànics i la importància dels mateixos en el cultiu de plantes. Els diferents fertilitzants que podem usar, orgànics i minerals i els seus complements. Tot això basat en un cultiu en el qual controlarem adequadament la temperatura i la humitat per aconseguir els millors resultats.

13:30 - 14:30
Cultiu de cànnabis terapèutic en hidroponia versus en terra (per William Texier)
Cada sistema de cultiu té les seves tècniques, els seus requeriments, les seves bondats i les seves manques. En aquesta conferència les persones que hi participen aprendran les diferències entre dos dels sistemes de cultiu més estesos: el cultiu en terra i l'hidropònic.

16:00 - 17:00
Cultivem (per Ed Rosenthal)
Una visió sobre el cultiu i com facilitar els elements necessaris per a una planta sana. Conreadors de tots els nivells trobaran consells i tècniques per maximitzar la seva collita i millorar la seva força. El seminari també tractarà de la selecció i ús de l'equipament adequat.

17:30 - 18:30
Controls de qualitat en cànnabis (per Fundació Canna)

19:00 - 20:00
Alternatives a la medicina convencional: com conviure amb el dolor crònic mitjançant l'ús del THC i altres teràpies (per Carolina Pérez)
Explicarà com gestiona i millora les eines físiques i emocionals per viure amb el dolor i de l'ús del THC com a alternativa als mòrfics i medicacions que "anul·laven el seu cos i la seva ment". Com gestionar el "estrès" que produeix constantment el dolor. I com tornar a recuperar el somriure i recuperar la qualitat de vida després de sortir dels processos depressius que implica aquest estat.


DISSABTE 15 DE MARÇ

11:30 - 12:30
Automedicació amb cànnabis (per José Carlos Bouso)
En aquesta xerrada s'exposaran les bases mèdiques per les quals el cànnabis és útil en el tractament dels símptomes de nombroses malalties i es farà un repàs als estudis internacionals en els quals s'ha estudiat a pacients que s’automediquen amb cànnabis. S'explicaran també les diferents alternatives d'utilització del cànnabis i quins són les més usades pels pacients.

13:00 - 14:00
Les plantes psicoactives i el seu potencial terapèutic en la societat actual (per Benjamin De Loenen, ICCERS)
En aquesta xerrada s'explica què és ICEERS, així com els diferents projectes que desenvolupa en els àmbits educatius, científics i de dotació de serveis comunitaris.

14:30 - 15:30
Avanços en el coneixement de l'acció neurobiològica del cànnabis (per Manuel Guzmán)
En aquesta xerrada es tractarà de resumir l'estat actual de la qüestió.

16:00 - 17:00
Cànnabis: prohibir o regular? (per Araceli Manjón-Cap)
Partint de l'actual marc prohibicionista del cànnabis, s'analitzaran les experiències de consum tolerat i controlat, els recents règims de legalització i la referència preferent al Cànnabis en els discursos que preconitzen la fi de la prohibició en evitació dels seus estralls.

17:30 - 18:30
Situació dels consumidors de cànnabis després de la nova Llei de seguretat ciutadana (per Gabriel Miró Miquel)
S’analitzarà el nou marc repressiu en material de consum i tràfic de drogues, fent una anàlisi del codi penal actual i la seva evolució en els últims anys, i la Llei de Seguretat Ciutadana i el seu projecte de modificació, posant especial atenció en el que afecta els clubs cannàbics.

19:00 - 20:00
Anàlisi sobre el moviment cannàbic català (per Jose Fora, President CatFAC)
S’analitzarà de manera divertida i amena la situació actual a Catalunya, pionera en matèria cannàbica dins de l'estat espanyol, mirant el passat del moviment cannàbic estatal, una mica d'actualitat mundial i els reptes del nostre territori en particular. La proposta de regulació catalana que es debat en l'actualitat és un pas, la destinació cap a on caminen els nostres passos queda lluny i pansa per reconèixer els drets dels usuaris cannàbics.

DIUMENGE 16 DE MARÇ

12:00 - 13:00
El cultiu orgànic (per Tony13 de BioBizz)
Els participants coneixeran de la mà de Biobizz les diferències entre els diferents sistemes i tècniques de cultiu orgànic. També es parlarà dels beneficis de conrear de forma orgànica.

13:30 - 14:30
Estratègies de Reducció de Riscos en consum de cànnabis (per Energy Control)
Conferència dirigida a persones consumidores de cànnabis, en la qual es proposaran una sèrie d'estratègies dirigides a reduir els riscos associats al consum de cànnabis.

15:30 - 16:30
Intervenció política per una regulació integral del cànnabis (per Martín Barriuso)
En la seva xerrada, Barriuso donarà a conèixer el projecte d'intervenció política que actualment coordina i que pretén promoure una llei sobre el cànnabis al parlament espanyol.


XI EDICIÓ SPANNABIS
14, 15 i 16 de març
Fira de Cornellà – Barcelona
Horari: divendres i dissabte: 11.00 a 20.30h
Diumenge: 11.00h a 20.00h
Preu de les entrades
15 euros – 1 día
25 euros – 3 días