Dimecres comença la neteja de les platges metropolitanes

Imprimeix
Castelldefels serà el primer municipi baixllobregatí a fer-se una operació que s’encarrega de realitzar l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


L’Àrea Metropolitana de Barcelona iniciarà a Castelldefels, aquest dimecres 12 de març, els treballs de neteja de les platges metropolitanes, que finalitzaran el 28 de març a les platges de Barcelona.

Llaurar i garbellar
El llaurat de platges és l’operació que marca el tret de sortida de la temporada, el treball es realitza amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra fins a 50 cm. de profunditat per facilitar l’aireig i la penetració dels raigs del sol dins de la sorra per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant i assolir un grau òptim de salubritat de les platges de cara a l’inici de la temporada.

Passats uns dies, els tractors realitzen el garbellat per regularitzar la sorra i deixar-la a punt per a la temporada de bany. A partir d’aquest moment i fins al mes de novembre (tardor/hivern) es continuaran passant diàriament les màquines garbelladores per totes les platges metropolitanes.

Nou milions d’usuaris
L’Àrea Metropolitana de Barcelona s’encarrega del manteniment de l’espai de platges metropolitanes, que registren 9 milions d’usuaris l’any i ocupen una superfície de sorra de 2 milions de metres quadrats. Per municipis, les dates de llaurat de les platges són les següents:

-Castelldefels: 12, 13 i 14 de març
-Gavà: 17 i 18 de març
-Viladecans: 19 de març
-El Prat de Llobregat: 20 de març
-Sant Adrià de Besòs: 21 de març
-Badalona: 24 de març
-Montgat: 25 de març
-Barcelona: 26 i 27 de març

I les dates de garbellat:

-Castelldefels: 12, 13, 14, 15, 17 i 18 de març
-Gavà: 17, 18, 20 i 21 de març
-Viladecans: 19 i 22 de març
-El Prat de Llobregat: 20 i 24 de març
-Sant Adrià de Besòs: 21 i 24 de març
-Badalona: 24 i 27 de març
-Montgat: 25 i 28 de març
-Barcelona: 26 i 27 de març

Redacció / Foto: Arxiu