Comencen les obres del mercat provisional de MercaGavà

Imprimeix
El trasllat es preveu al mes de maig i es procedirà, a partir de les hores, a la construcció de la nova instal·lació.


Ja han començat les obres d’instal·lació del mercat provisional on s’ubicaran les parades adjudicatàries del nou MercaGavà mentre s’executi la reforma integral de l’equipament comercial. El muntatge i condicionament de les instal·lacions provisionals a la plaça de Batista i Roca s’allargarà fins al mes de maig, i va a càrrec de les empreses Elecnor i Mercadona, adjudicatàries de la concessió administrativa d’una part del nou Mercat. La construcció del mercat provisional suposa una inversió de més de 475.000 euros, que seran sufragats per les dues empreses. Segons l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sànchez, “el MercaGavà ha de ser un centre neuràlgic de la zona nord de la nostra ciutat, un centre econòmic i de convivència ciutadana. En definitiva, un equipament adaptat a les necessitats que reivindicaven tant els paradistes com la ciutadania i compartides pel govern municipal i que permetrà la transformació de tot l’entorn de la plaça Catalunya.”

Mòduls prefabricats i desmuntables
El mercat provisional de la plaça Batista i Roca es construirà a partir de mòduls prefabricats i desmuntables. La instal·lació inclourà les parades dels futurs concessionaris del nou MercaGavà i també els locals exteriors, que tindran façana a la Rambla de Maria Casas. Ja a la banda colindant al carrer de la Riera de Sant Llorenç s’instal·laran el magatzem i la zona de càrrega i descàrrega. Els clients del mercat provisional podran fer servir l’aparcament municipal subterrani de la plaça de J.M. Batista i Roca. “Hem triat aquest emplaçament provisional per raons de proximitat a l’edifici de MercaGavà. També per centralitat atès que està ben connectat, els accessos són factibles, tenim l’avantatge de comptar al subsòl amb un aparcament municipal i als paradistes també els semblava una ubicació idònia”, diu l’alcaldessa.

El nou edifici
Segons fons municipals, el trasllat al mercat provisional es preveu al mes de maig. Quant aquest sigui efectiu, es procedirà a l’inici de les obres de construcció del nou MercaGavà. El nou edifici tindrà una superfície de 12.171 metres quadrats, distribuïts en una planta subterrània que acollirà els magatzems de les parades del mercat i del supermercat, zona de logística i aparcament paradistes, així com locals comercials a planta baixa per la zona colindant amb la rambla de Pompeu Fabra; una primera planta on es distribuiran les parades, el supermercat, locals comercials, serveis i sala de reunions; i finalment, una segona i una tercera planta destinades a aparcament amb capacitat per a 180 vehicles. La zona logística té una superfície de 4.293 m2, la comercial de 2.500 i la d’aparcament 5.378 m2.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà