L’Aeroport de Barcelona-el Prat opera prop de 280 vols privats en una setmana

Imprimeix
Aquesta xifra suposa un augment del 271% respecte a una setmana habitual del mes de febrer.
L'Aeroport de Barcelona-el Prat va registrar 278 vols privats del 21 al 27 de febrer amb motiu del Mobile World Congress (MWC) 2014, celebrat aquesta setmana a la Fira de Barcelona. Aquesta xifra suposa un augment del 271% respecte a una setmana habitual del mes de febrer. Tot i que, es preveu que hi hagi una operació sortida esglaonada fins al diumenge 2 de març, de manera que aquesta xifra es pot veure incrementada en els pròxims dies.

En aquest tipus de vols, destaca també que l'aviació privada s'ha operat amb aeronaus de major abast com són Global Express Bombardier 7000 i Gulfstream, amb un 27% de l'operativa amb origen en aeroports dels EUA. D'altra banda, les aeronaus més utilitzades han estat Cessna i Dassault Falcon en un 47% procedent fonamentalment d'Europa: Ginebra, Le Borget, Luton i Northolt. Per la seva banda, el vol nacional d'aviació corporativa i de negocis amb origen Madrid ha representat el 26%.

Pel que fa al nombre d'operacions d'aterratge i enlairament, s'han realitzat 2.828 moviments durant els dies del MWC, del 24 al 27 de febrer, el que suposa un 16% més respecte a quatre dies tipus del mateix mes de febrer.

Increment de vendes
Dijous, amb la primera jornada de sortida dels congressistes que van assistir al MWC d'aquest any, l'Aeroport de Barcelona-el Prat va incrementar les seves vendes un 93% en comparació amb una setmana habitual. Segons les línies de negoci, la que ha experimentat un major creixement són les botigues duty free amb un 107% més, mentre que les botigues duty paid han crescut un 104% i la restauració un 61%.Com és habitual, els productes més venuts han estat la perfumeria, els productes de celler i records de la ciutat de Barcelona.

En els dies de congrés, els trajectes de taxi des de l'aeroport -tant des de la T1 com la T2- van ser més de 69.000, xifra que suposa un augment del 56% respecte a una setmana habitual, mentre que els Vehicles de Transport Concertat ha crescut un 106% amb més de 3.600 comptabilitzats.

Serveis de qualitat
L'increment d'activitat durant el MWC 2014 també s'ha deixat notar en els serveis de qualitat de l'Aeroport de Barcelona que gestiona GIS Trade Center, donat que ha registrat plena ocupació de les seves habitacions, Air Rooms, durant tots els dies del congrés (del 24 al 26).

Pel que fa a les sales VIP de l'aeroport, en l'operació sortida les han utilitzat 8.100 usuaris, que suposa un increment de l’11% respecte al MWC de l'any passat i un 159% més que en una setmana habitual.

També, s'han multiplicat per 10 els serveis prestats de Premium Fast Pass -que ofereix assistència personalitzada al passatger-, en total 50 i la zona wellness ha duplicat els serveis respecte a un dia habitual.

Finalment, el servei de Fast Lane (carril ràpid per accedir als filtres de seguretat) de la terminal T1 va tenir 1.887 passos durant el dia d'ahir -primer dia de retorn-, fet que suposa un 397% més que un dijous habitual del mes de febrer. Les companyies British Airways, Air France i Iberia han concentrat el 50% d'aquests passos. A més, els filtres de seguretat situats a la planta de facturació de la T1 van tenir una afluència de passatgers un 38,4% superior un dia tipus d'aquest mes.

Redacció / Foto: Arxiu