Els cinemes Lauren de Viladecans tindran una segona oportunitat

L’empresa multinacional STP Group adquirirà l'edifici per tornar a exhibir pel·lícules, i també construirà una sala de teatre i dos negocis d’hostaleria.
Els aficionats al cinema i a la cultura estan d’enhorabona. Els cinemes Lauren de Viladecans, que van tancar l’abril del 2013, tornaran a obrir les seves portes en un futur pròxim. L’empresa multinacional STP Group, dedicada a formació, consultoria, televenda i desenvolupament tecnològic, està treballant de valent per recuperar i transformar aquest edifici en una referència cultural a la ciutat baixllobregatina. Rafael Álvarez, director general d’STP Group, destaca que l’empresa està “molt compromesa amb el municipi i amb altres projectes de responsabilitat social.”

Un projecte en tres fases
Aquest ambiciós projecte de reformar els cinemes Lauren té, segons explica Álvarez, tres fases: “La primera serà habilitar una zona de restauració amb la inauguració d’una geladeria on abans hi havia un negoci de llaminadures i que comptarà amb la col·laboració d’Unilever España SA (Frigo). A més també volem fer un restaurant. Tenim previst obrir les portes aquest estiu.”

Posteriorment hi haurà una segona fase que serà “una realitat a la tardor on inaugurarem cinc sales de cinema de les vuit previstes (s’ampliarà en funció de la demanda amb tres sales més). Volem instal·lar la darrera tecnologia (HD i 3D) perquè, a preus populars, els viladecanencs i els ciutadans d’altres municipis veïns tinguin la possibilitat d’anar al cinema tan d’estrena com per veure pel·lícules en versió original i, fins i tot, disposar d’un espai per al desenvolupament del cinema alternatiu. Tot això ho gestionarà una empresa externa. La meva intenció és que no sigui una multisala més”. I afegeix que hi haurà una tercera fase, “que potser sigui en paral·lel a la segona on s’habilitarà un nou teatre (es reformarà dues sales de cinema) per a col·legis i entitats culturals locals, que serà de cessió gratuïta”.

El director general d’STP Group vol deixar molt clar que aquest “és un projecte privat amb una gran responsabilitat civil i social, és a dir, un projecte per a la ciutat on sabem que serà difícil recuperar la inversió, ja que mai es podrà amortitzar”. El cost de l’operació -compra i reforma- serà d’uns dos milions d’euros.

Difícils negociacions
La compra dels antics cinemes Lauren està sent una tasca molt feixuga, ja que el promotor està negociant amb vuit entitats bancàries diferents, propietàries d’aquest edifici després que l’empresa Lauren Films no va poder fer front als deutes que havia contret. “Quatre d’elles ja han venut la seva part de participació, i les altres quatre estem en negociacions, que podrien culminar el pròxim dijous. De fet, fins ara érem els encarregats del seu control i el mantenim, ja que des que va tancar s’havia deteriorat molt i, fins i tot, havia estat objecte de robatoris. Finalment vam pesar fer una oferta als bancs per rehabilitar l’edifici i transformar-lo un centre cultural i cinematogràfic per al municipi”, explica Álvarez.

Una vegada que STP Group es converteixi definitivament en el propietari i comencin les obres de remodelació, la preocupació del seu promotor d’aquesta iniciativa empresarial serà cercar un nou nom: “Estem en contacte amb l’Ajuntament de Viladecans per trobar el nom més adequat. La col·laboració amb el consistori està sent fonamental per dur el projecte endavant”, afirma Álvarez.

Redacció / Foto: Arxiu


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
107

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix