El Govern municipal de Gavà, decidit a prohibir l’obertura de salons recreatius i de jocs

Imprimeix
Portarà al Ple la moció de suspensió de les llicències, un primer pas per fer la modificació puntual d’un pla especial que no concedeixi l’obertura d’aquest tipus de locals.
El Govern municipal vol aprofitar el Ple d’aquest dijous 27 de febrer per suspendre la concessió de llicències d’instal·lació de salons recreatius, salons de jocs i anàlegs, així com d’ampliació d’activitats i usos dels ja existents a la pràctica totalitat del terme municipal. Durant el termini d’un any en què serà vigent aquesta suspensió, l’ajuntament baixllobregatí redactarà un instrument urbanístic o normatiu que permeti prohibir aquest tipus d’establiments, com ara una modificació puntual i/o un Pla Especial.

El govern municipal ja va fer pública la seva intenció -com va avançar La Premsa del Baix- de fer servir els instruments necessaris per paralitzar la instal·lació de salons de jocs a la ciutat en un informe en què mostrava el seu desacord amb la instal·lació d’un negoci d’aquest tipus a la Rambla. Finament, la pressió política, veïnal i associativa, van ser determinants perquè la Direcció General de Tributs i Jocs de la Generalitat decidís denegar-ne l’autorització.

Amb l’objectiu que no es torni a produir aquesta situació, el Govern municipal vol estudiar tots els instruments que tingui a l’abast i suspendre, per sempre, l’atorgament de llicències a aquests establiments en considerar que repercuteixen negativament sobre el medi social i urbà i concretament sobre els infants i joves”. Des de l’Ajuntament també s’argumenta aquesta decissió en la gran capacitat addictiva del joc i de les màquines escurabutxaques.

Redacció / Foto: Arxiu