Els aturats i aturades del Baix Llobregat es mobilitzen en una gran marxa de cinc dies

Imprimeix
Del 22 al 27 de febrer recorreran la comarca a peu fins a arribar al Parlament de Catalunya.

La Coordinadora de Persones Desocupades del Baix Llobregat ja té enllestida l’organització d’una gran manifestació reivindicativa, “la Marxa Comarcal del Baix Llobregat fins al Parlament”. Una iniciativa que recorrerà a peu tota la comarca durant cinc dies, i que finalitzarà dijous 27 de febrer a la Plaça de Catalunya de Barcelona on s’unirà amb la Marxa del Vallès -sortirà des de Montcada i Reixac- per dirigir-se conjuntament fins al Parlament de Catalunya. “Les nostres reivindicacions són quatre: Contra l’atur i la precarietat laboral i a favor d’un treball digne, disposar d’una renda garantida ciutadana que està recollit en l’Estatut de Catalunya, contra la pobresa energètica que afecta moltes famílies catalanes i per la defensa dels drets socials i laborals”, explica Mariano López, portaveu de la Coordinadora.

La Marxa Comarcal tindrà el suport de més de 200 entitats diferents del Baix Llobregat, entre partits polítics, sindicats i moviments i plataformes socials. Castelldefels serà el punt de sortida, a partir de les 9,30 hores del 22 de febrer. “Volem fer-nos sentir perquè les nostres reivindicacions siguin escoltades”, explica López. És per això, que els organitzadors han dissenyat un ampli recorregut que passarà per dinou municipis del Baix Llobregat on hi ha previst llegir un manifest, lliurar un escrit als ajuntaments on passin i, en algunes localitats, realitzar activitats reivindicatives com per exemple un acte contra la llei de l’avortament (Castelldefels), assemblees (Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Sant Feliu de Llobregat, entre d’altres), la difusió d’una pel·lícula de diferents lluites obreres i una taula rodona (Sant Vicenç dels Horts), una recepció a SEAT (Martorell), una campanya contra les tarifes del transport públic (Olesa) o un acte Delegació Territorial d’Ensenyament (Sant Feliu), etc.

Roda de premsa
D'altra banda, els organitzadors han convocat avui 20 de febrer, a partir de les 19 hores i al Centre Cívic García Nieto de Cornellà de Llobregat, una roda de premsa per informar de la marxa i de totes les activitats que realitzaran en els diferents municipis que passarà la Marxa Comarcal.

Itinerari

Castedefells (dia 22)
9h. Concentració davant Ajuntament de Castelldefels. 10h. inicien la marxa, c/. Bisbe Urquinaona, Plaça Joan XXIII, Avda. Manuel Girona, Avda. Constitució, cap a Gavà.

Gavà (dia 22)
Arribada a les 11’30h. Assemblea, c/. de Joan Carles I, c/. Sant Pere, Rambla de Joaquim Vaireda, Ctra. Santa Creu de Calafell cap a Viladecans.

Viladecans (dia 22)
Arribada a les 13’30h. Avda. Generalitat, Avda. Hospital, Avda. Generalitat, c/. Major, c/. Jaume Abril, Ctra. Vila, Ctra. Barcelona, Ctra. Santa Creu de Calafell, c/. Riera Roja, c/. Feixars, Ctra. El Prat.

El Prat de Llobregat (dia 22)
Arribada a les 15’30h. Ctra. El Prat, Rda. Ponent, Avda. Remolar, Avda. Montserrat, c/. Federic Soler, c/. Ferran Puig, Pl. Vila, c/. Doctor Soler i Torrens, Fondo d’ en Peixo, c/. Vall d’Aran, Ctra. Prat, cap a Sant Boi.

Sant Boi de Llobregat (dia 22)
Arribada a les 19’30h. c/. Gato negro, c/.Balmes, Avda. Onze de setembre, Plaça. Catalunya. Sortida de Sant Boi día 23 a les 9:00h. de Can Masellera, c/. Mallorca, c/. Luis Pascual i Roca, c/. Jaume1, c/. Rauich, Plaça ajuntament, c/. Eusebi Güell, c/. Joaquim Auguer, Plaça.Generalitat, Joaquim Augüer, c/. Lluis Companys, Ctra: BV2002, cap a Santa Coloma de Cervelló.

Santa Coloma de Cervello (dia 23)
Arribada a les 12h. c/. Torre Salvana, c/. Barri de Sant Julia, Avda. Santa Coloma, Plaça. del Pit tallat, Avda. Paisos Catanas, Avd. de la Pau, Ctra. Bv 2002, cap a Sant Vicenç dels Horts.

Sant Vicenç dels Horts (dia 23) i estada fins al dia 24
Arribada a les 13’30h. Ctra/ Bv2002, Ctra/ Torreles, Avda. Claverol, Avda. Torrelles, c/. Mestre Perez Moya, c/. Rafael Casanova, Plaça. la Vila, Rafael Casanova, c/ Barcelona, Ctra Sant Boi cap a Pallejà per antiga N-II.

Pallejà (dia 24)
Arribada a les 11h. Assemblea a l’Ajuntament, Av/ Prat de la Riba, Ajuntament Pallejà, Avda. Generalitat, N-II cap a Sant Andreu de la Barca.

Sant Andreu de la Barca (dia 24)
Arribada a les 15h. c/. Rector Juanico, carretera Barcelona, Plaça de l'Ajuntament, Via Esport, Avda. Constitucio, menjar a l'esplanada al principi que hi ha entre c/. Valles i c/. Garraf, seguir per Avda. Constitucio, Cami Vall Palau cap a Crtra. Martorell.

Martorell (dia 24) i estada fins el dia 25
Arribada a les 18:00h. c/.Mur (Ajuntament), Avda. Pau Claris, Avda. Germans Marti, Rbl. Les Boviles, c/.Jacinto Verdaguer, c/. Esparraguera, Mancomunitats Comarcals (assemblea escola). Sortida de Martorell día 25 cap al Pàrquing Seat, Avda. Can Amat, Avda. Hostal del pi, c/. del treball, Ctra. de Manresa, cap a Abrera.

Abrera (dia 25)
Arribada a les 12h. Rambla Torrentet, Plaça. Iglèsia, Avda. Generalitat, c/. Terrassa, Plaça Rafael Casanovas, Avda. Generalitat, Plaça. Rebato, A2 cap a Esparreguera.

Esparreguera (dia 25) i estada fins al dia 26
Entrar per Sortida 581. Arribada a les 19h. Avda.Francesc Marimon, Avda. Francesc Macià, rotonda Jirafas, c/.del Bruc, c/. Montserrat, c/. Gran, Plaça del Centre, Plaça Pitango, c/. Barcelona, Passeig Jocs Olimpics, c/.Barcelona. Sortida d’Esparreguera el 26 a les 9h. sortida 581, cap a Olesa.

Olesa de Montserrat (dia 26)
Arribada a les 10h. Avda. Francesc Marimon, c/. 1414, Avd. Francesc Macià, c/. Pau Casals, Plaça Dr. Fleming, estació FFCC, cap a Quatre Camins en tren.

Molins de Rei (dia 26)
Arribada a les 12h. Ctra. Laureà Miró, Avd. Barcelona, cap a Sant Feliu Llobregat.

Sant Feliu Llobregat (dia 26)
Arribada a les 13h. Avd. Barcelona, Ctra. Laureà Miró, cap a Sant Just Desvern.

Sant Jus Desvern (dia 26)
Arribada per Ctra. Laureà Miró, Ctra. Reial, cap a Esplugues.

Esplugues de Llobregat día 26
Arribada a les 14h. Crta. Laureà Miró, Crta. Cornellà, Avda. Esplugues, cap a Cornellà.

Cornellà de Llobregat (dia 26)
Arribada a les 16:30h. Avda. Baix Llobregat, c/. Verdaguer, c/. Marti d’Erm, Marques de Monistrol, Avda. Barcelona, c/. Mare de Deu Mercé, c/. Angel Quimera, Plaça Mercat las Planas, Plaça d’Espanya, c/. Joan Maragall, Plaça Sant Joan, c/.Marques de Monistrol, cap a Sant Joan Despí.

Sant Joan Despi (dia 26) i estada fins al 27
Arribada a les 17:30H. Avda. Baix Llobregat, c/. Verdaguer, c/. Marti d’Erm, Marques de Monistrol, Avda. Barcelona, c/. Mare de Deu Mercè, Angel Quimera, Plaça Mercat las Planas, Plaça d’Espanya, Joan Maragall, Plaça Sant Joan, Marques de Monistrol. Sortida de Sant Joan Despí día 27 a las 9h. Avda. Barcelona, c/. Mare de Deu Mercé, Crta. d’Esplugues, Avda. República Argentina, Avda. Sant Idelfons, c/. Álvarez de Castro, Plaça de la Remunta, Carrer Major, Plaça Ajuntament L´Hospitalet. Concentració-Assemblea-descans, c/.Major, c/.Enric Prat de la Riba, c/ Santa Eulalia, c/. Olzinelles, Plaça de Sants, c/. de Sants, Plaça d’Espanya, Gran Via de les Corts Catalanes, Plaça de Catalunya, descans i menjar fins a les 17:30 hores.

DIA 27 DE FEBRER MARXA DES DE MONTCADA I REIXAC A PLAÇA CATALUNYA
 
Sortida de Montcada i Reixach a les 10 hores. Plaça de la Piedra (al costat estació Renfe), Crta. Nacional 150, Avda. Meridiana, c/. Aragó, c/. Bruch, c/. Ronda Sant Pere, Plaça Catalunya, descans i menjar fins les 17:30 hores.

DIA 27 DE FEBRER MARXA I MANIFESTACIÓ CIUTADANA FINS AL PARLAMENT DE CATALUNYA
 
Sortida de Plaça Catalunya a les 17:30 hores. c/. Ronda Sant Pere, Via Laietana, Passeig d’Isabel II, Avda. del Marqués de l’Argentera fins Parc de la Ciutadella, c/. Destillers, fins Parlament de catalunya. Concentració fins fer arribar la Carta de demandes a la Presidenta del Parlament i grups parlamentaris.

Redacció / Foto: Mariano López