L’Ajuntament de Sant Feliu destina un milió d’euros al Pla Local de Foment de l’Ocupació

Imprimeix
L’objectiu és incentivar la creació d'ocupació i reactivar l'activitat econòmica treballant conjuntament amb els agents socials i econòmics.


En la tercera reunió del Plenari de la Mesa pel Desenvolupament Econòmic i la Cohesió Social de Sant Feliu de Llobregat es va aprovar el Pla Local de Foment de l'Ocupació i la Reactivació Econòmica. L'import total que es destinarà al Pla durant aquest any és de gairebé un milió d'euros.

La situació de crisi econòmica en els darrers anys ha afectat la majoria de sectors productius i la població en general. La situació d'atur perllongada en el temps de molts dels ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu, així com les dificultats amb què es troba el teixit econòmic local per generar nous llocs de treball, tenen un greu efecte en les persones i les empreses.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Sant Feliu promou aquest Pla en el marc de la Mesa pel Desenvolupament Econòmic i la Cohesió Social, amb l'objectiu d'incentivar la creació d'ocupació i reactivar l'activitat econòmica treballant conjuntament amb els agents socials i econòmics del territori.

Els reptes d'aquest Pla són fomentar l'ocupació dels treballadors i treballadores en situació d'atur i afavorir la millora de les seves competències professionals i ocupacionals; donar suport a les persones emprenedores a l'inici de la seva activitat autònoma a la localitat; i afavorir que les microempreses i PIMES de la ciutat contractin persones en situació d'atur.

El Pla Local de Foment de l'Ocupació es desenvoluparà en 3 línies d'actuació:

1- Plans d'ocupació
L'Ajuntament contractarà, amb el cofinançament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, persones en situació d'atur amb dificultats econòmiques i socials per afavorir la igualtat d'oportunitats en l'accés al mercat laboral i realitzar tasques d'interès social per a la comunitat. Aquesta línia preveu la contractació de 65 persones al llarg de l'any 2014. La posada en marxa es farà en dues fases de sis mesos cadascuna.

2 - Ajuts econòmics a les empreses per a la contractació de persones en situació d'atur
Aquests ajuts estan adreçats a les micro i PIME locals que contractin durant sis mesos persones del municipi en situació d'atur, fins a un màxim de 3.000 euros, més 1.500 euros per a les pròrrogues de sis mesos més. En aquesta línia d'ajuts a la contractació per part de les empreses es preveu contractar 65 persones.

3 - Ajuts per a les persones en situació d'atur de Sant Feliu que s'estableixin com a autònomes
Són ajuts econòmics a les persones emprenedores que es constitueixin en treballadors/es autònoms/es per a la posada en marxa d'una activitat empresarial o professional al municipi. L'ajut màxim serà de 2.000 euros per a cada persona emprenedora que es doni d'alta com a autònom a partir de l'aprovació de les bases. Per aquest concepte, es preveu que es donaran ajuts a 50 persones emprenedores.

La Mesa pel Desenvolupament Econòmic i la Cohesió Social  està integrada per representants municipals i dels partits polítics, així com del Consell Comarcal, l'Oficina de treball del SOC, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, l'Associació d'Empresaris d'El Pla, el Consorci de Comerç, la Cambra de Comerç de Barcelona i PIMEC. També en són membres l'Associació de Voluntariat, la Fundació NouXamfrà, l'Assemblea Local de la Creu Roja, la UOC, els sindicats CCOO, UGT i USOC, Càritas Sant Feliu i les associacions veïnals dels barris Falguera, La Salut i Roses Castellbell.

Redacció
/ Foto: Arxiu