El Govern Municipal d’Olesa vol convocar als seus ciutadans a les urnes

Imprimeix
Es planteja fer una consulta per conèixer la seva opinió al voltant de diferents qüestions sobre el futur desenvolupament urbanístic del municipi.


El Govern Municipal d’Olesa de Montserrat va anunciar en el passat la seva voluntat de convocar una consulta ciutadana per conèixer l'opinió dels ciutadans d'Olesa al voltant de diferents qüestions sobre el futur desenvolupament urbanístic del municipi. Entre les quals hi ha el futur de la zona ARE (Àrea Residencial Estratègica) que la Generalitat de Catalunya va planificar el passat mandat on es preveu la construcció de prop de 900 habitatges més a Olesa i diferents equipaments. Considera que la ciutadania “ha de poder opinar sobre qüestions estratègiques per al municipi”. Amb aquest objectiu i complint amb una promesa electoral, el Bloc Olesà va portar al Ple una moció, que va comptar amb el vot favorable de totes les forces polítiques a excepció del PP, que inicia el camí cap a la celebració d'una consulta popular sobre diversos temes de caràcter urbanístic. La consulta al voltant de la supressió o no de la zona ARE que va plantejar el govern de la Generalitat era, de fet, una promesa electoral del Bloc Olesà, que en el seu moment, quan era a l'oposició, ja es va manifestar contrari a aquest projecte. Ara, el que ha plantejat l'Equip de Govern és una consulta en la que, pel que fa a la zona ARE, es preguntarà a la ciutadania si vol que l'Ajuntament d'Olesa demani a la Generalitat la supressió d'aquest projecte, ara per ara aturat.

La pregunta que es preveu fer a la ciutadania és: “En el mandat consistorial de 2007-2011, la Generalitat de Catalunya va aprovar la creació d'una zona ARE (Àrea Residencial Estratègica) a Olesa de Montserrat. Vol que l'ajuntament d'Olesa de Montserrat demani a la Generalitat de Catalunya la supressió d'aquesta zona ARE?”

Altres qüestions
Aquesta però no és l'única qüestió de caire urbanístic que es vol plantejar. Per exemple, també es vol preguntar sobre els terrenys del camp de futbol municipal. Com que el solar té una qualificació urbanística que permet construir-hi habitatges, en aquest cas l'Ajuntament plantejarà si els ciutadans volen que es preservin per a ús exclusiu d'equipaments: “Els terrenys del camp de futbol d'Olesa de Montserrat tenen una qualificació urbanística que permet construir-hi habitatges. Vol que es preservin aquests terrenys per a ús exclusiu d'equipaments?”

D’altra banda, la zona de Can Llimona també vol ser objecte de consulta. La pregunta en aquest cas és: “El Pla General d'Ordenació Urbana d'Olesa de Montserrat vigent preserva el pla de Can Llimona, zona delimitada per la riera de Can Carreras, a la dreta i per les Planes a l'esquerra, amb la qualificació d'agrícola. Atès que la Generalitat de Catalunya no ha aprovat definitivament el projecte de decret de l'ampliació del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, tramitat només parcialment l'any 2007 i que preveu preservar definitivament el pla de Can Llimona per a aquest ús agrícola”: Vol que en el futur el planejament urbanístic municipal mantingui aquesta qualificació agrícola del pla de Can Llimona?.”

El 25 de maig
L'objectiu és que la consulta es pugui celebrar coincidint amb les Eleccions Europees, el proper 25 de maig. De fet, el Ple va acordar sol·licitar l'autorització al Govern de l'estat, a través de la Generalitat de Catalunya, per poder fer la consulta.

El portaveu municipal i regidor de Comunicació, Jordi Martínez, que va ser qui va defensar aquesta proposta al Ple, va assegurar que, malgrat per llei el resultat no sigui vinculant, “l'Equip de Govern del Bloc Olesà respectarà el que decideixi la ciutadania”. Martínez també va remarcar que l'Ajuntament informarà preceptivament els ciutadans sobre les qüestions que es plantegin per tal que els ciutadans puguin tenir el màxim d'informació. Per al regidor, aquesta és una proposta “extraordinària pel que té de poc habitual”, ja que no hi ha gaire antecedents, va dir, d'ajuntaments que l'hagin impulsat. Segons Jordi Martínez, la consulta està justificada per la importància estratègica dels tres temes que s'aborden.

Redacció
/ Foto: Generalitat de Catalunya