La Policia Local de Sant Vicenç denuncia els problemes laborals que pateix

Acusen l’alcalde, Oriol Junqueras, de no voler escoltar ni negociar per trobar una solució a les seves reivindicacions.
Pablo Díaz, President de la Junta de Personal a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, ha fet arribar a la redacció de La Premsa del Baix un comunicat que explica la situació que es troba la Policia Local en el municipi baixllobregatí. Díaz denuncia l’alcalde, Oriol Junqueras, de “poca voluntat de solucionar amb equitat i transparència els problemes laborals i socials dels empleats i empleades del consistori municipal”.

Situació laboral
Segons exposa el comunicat, “la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts continua amb les reivindicacions per a la millora de les seves condicions laborals que volen ser iguals al de la resta de treballadors de l’Ajuntament” i critica la “negativa de Junqueras de reunir-se amb el col·lectiu per negociar”. En resposta això, segons fons municipals consultades per la nostra redacció, es manifesta que “quan un agent de policia gaudeix d’un permís per hospitalització d’un familiar o per defunció, no se li descompta cap quantia de les seves retribucions bàsiques ni complementàries. Pel que fa als factors de caràcter presencial (treballar festius i hores nocturnes), el conveni, a l’annex 1, estableix la percepció d’unes retribucions específiques sempre i quan es produeixi la prestació efectiva del treball. Són únicament aquests factors els que es descompten quan un agent o una agent exerceix els permisos citats. Això s’aplica a tots els col·lectius de l’Ajuntament que cobren aquest tipus de factors.”

Inseguretat ciutadana
El comunicat també acusa a l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts de “no està gens preocupat pel seu Ajuntament ni tan sols pels problemes d’inseguretat ciutadana que hi ha actualment al municipi, i que està pendent d’altres coses”. Fons municipals manifesten al respecte que actualment “la Plantilla Orgànica de la Policia Local està coberta en un 99,99%. Des de l’arribada d’aquest equip de govern, s’ha augmentat la plantilla en vuit agents. En aquest sentit, recentment, s’han realitzat dues incorporacions a la plantilla i, durant aquest exercici, encara es realitzarà una més. L’Ajuntament compta, doncs, amb més efectius de la policia patrullant pels carrers. D’altra banda, en la situació actual de restriccions econòmiques, es poden ocupar les places vacants de serveis essencials, com ara la Policia Local, però no es poden ampliar les plantilles, que en aquest cas ja està coberta gairebé al 100%.”

Discriminació
Per últim, Díaz és molt contundent a l’hora d’explicar que l’equip de govern de “beneficiar empleats i empleades que tenen afinitat política per sobre dels acords col·lectius signats amb el Comitè d’Empresa i la Junta de Personal”. Des de l’Ajuntament s’argumenta que no es discrimina cap treballador ni cap col·lectiu i està obert sempre al diàleg. Prova d’aquest diàleg són els acords que s’han anat assolint amb el col·lectiu de la Policia Local, com per exemple la igualació entre els mateixos agents de policia per acabar amb les diferències de les retribucions bàsiques. Anteriorment, hi havia agents de policia que cobraven com a categoria professional C2 i d’altres com a categoria C1. Ara no existeixen aquestes diferències i els de la categoria C2 han passat a cobrar com a C1, categoria professional superior.”

Redacció / Foto: Santvi
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
127

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix