L’Ajuntament de Viladecans, en contra de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs

Imprimeix
El Ple municipal, amb els vots a favor de PSC, ICV-EUiA, CiU i dos regidors no adscrits, demana al Govern de l’Estat la retirada del projecte de reforma.
El Ple Municipal va aprovar una moció de rebuig de la revisió de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs, amb els vots a favor dels grups municipals del PSC-PM, ICV-EUiA, CiU i els dos regidors no adscrits. El PP va votar en contra i PxC es va abstenir.

La regidora de Joventut, Igualtat i Associacionisme, Verónica Arasil, explica que el projecte de llei que prepara el Govern d’Espanya “retorna els drets de les dones a 30 anys enrere, ja que la llei que prepara el Govern de Rajoy és encara més restrictiva que la que es va aprovar al 1985”. Així, va demanar al Govern de l’Estat que rectifiqui perquè “és un projecte que no compleix cap dels preceptes internacionals reconeguts a la llei anterior i no es correspon amb el posicionament de la majoria social”.

La moció considera que la normativa que s’impulsa “representaria un extraordinari retrocés normatiu, social i ideològic i tornaria a situar les dones en la clan­des­ti­nitat, suprimint el seu dret a decidir de manera conscient, responsable i lliure so­bre la seva sexualitat i maternitat”. A més, apunta que “afecta greument a la segu­re­tat jurídica dels i les professionals de l'àmbit sanitari, així com també a la garan­tia en l’accés a les corresponents prestacions sanitàries des de l’àmbit públic”.

Redacció / Foto: Viladecans Televisió