Avui es clou la campanya de cooperació ‘Som Aigua’

Imprimeix
Coincidint amb el Dia Mundial de les Zones Humides es farà una pintada col·lectiva d’un mur a Sant Boi de Llobregat.
Les Termes Romanes de la localitat baixllobregatina seran escenari d’aquesta acció col·lectiva que posarà el punt final a la campanya de conscienciació 'Som aigua' organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Enginyeria sense Fronteres i l'Ajuntament. Una pintada que coincidirà amb el Dia Mundial de les Zones Humides i que reclamarà mesures per afavorir l'accés universal a l'aigua i al sanejament.

El grup d'artistes "Art en Massa" de l'Escola Massanes encapçalarà l'acció, en la qual participaran alumnes d'escoles del municipi que han pres part en diversos tallers i altres activitats d'aquest projecte. Al llarg d'aquesta setmana, el grup de l'Escola Massanes també està pintant amb motius al·lusius a l'aigua altres tres murals de la ciutat, concretament a la plaça de l'Ajuntament, davant del Mercat de la Muntanyeta i davant de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Activitats
També està prevista una xocolatada popular ecològica i de comerç just, una visita teatralitzada a les Termes Romanes (per donar a conèixer el model de gestió de l'aigua dels nostres avantpassats), la visita dels altres tres murals i l'esmentada pintada col·lectiva. A més es presentarà el vídeo "Memòria líquida", amb testimonis de persones grans de la ciutat que han viscut experiències de manca d'accés a l'aigua. Les activitats tindran lloc entre les 10 i les 14 hores.

La campanya, que s'ha dut a Sant Boi amb caràcter de prova pilot, ha adreçat nombroses activitats a tot tipus de públic des de mitjans de novembre.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat