Viladecans farà una plantada col·lectiva d’arbres

Imprimeix
Aquesta iniciativa, que es realitzarà diumenge, serveix per donar la benvinguda civil als nadons del 2013.
El parc de Can Xic de Viladecans serà escenari, aquest diumenge 19 de gener i a partir de les 11.30 h de diumenge, de la plantada d’arbres per donar la benvinguda civil als nadons nascuts durant l’any passat. Una jornada que coincidirà amb el dia de Sant Sebastià, patró local de la Festa Major d’Hivern. Fins a aquests moments, han confirmat assistència a l’acte més de 100 famílies de la ciutat. A més, participaran a l’acte l’alcalde Carles Ruiz, que farà una salutació a les famílies, i els regidors d’Alcaldia, José Luis Nicolás, i d’Espai Públic, Joaquín Guerrero. La plantada també inclourà la penjada als arbres, per part de les famílies assistents, de les cintes de colors amb els noms dels seus fills i filles, i també animació i una xocolatada per a tothom.

L’espècie escollida per a la plantació és la xicranda, arbre americà del gènere Jacarandá, el nom del qual significa “forta olor”, i que produeix unes belles flors blaves. Aquesta espècie està especialmente lligada a Viladecans, ja que un dels exemplars de més edat, tamany i bellesa, és el que es pot veure als jardins de Can Modolell, amb més de 100 anys de vida.

723 naixements
Viladecans va registrar 723 naixements durant l’any 2012 i 699 al 2013. Segons les darreres dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) de 2012, en què Catalunya va gaudir d’una taxa de natalitat del 10,3 per cada 1.000 persones, Viladecans va registrar un índex de l’11,7. Els actes de benvinguda civil tenen com a finalitat simbòlica l’acolliment, per part de la ciutat de naixement, dels infants recentment nascuts i que, des de l’inici de la seva vida, ja formen part de la comunitat que celebra la seva arribada.

Redacció / Foto: Ajuntament de Viladecans