Sant Vicenç celebra la 30a edició de La Mostra i la Festa Major d’Hivern

S’ha programat un ampli ventall activitats culturals, però també comercials i agrícoles.

Tot a punt perquè Sant Vicenç dels Horts celebri la Festa Major d’Hivern, del 18 al 22 de gener, i La Mostra, els dies 18 i 19. Un gran aparador de la riquesa comercial i agrícola del municipi enguany arriba a la 30a edició.

Solidaritat i esport
La solidaritat i l’afany de superació seran molt presents a La Mostra, amb el rècord Guinness que vol aconseguir l’ultrafondista vicentí Toni Vázquez, en companyia de dos atletes més: correran 24 hores sobre cinta. Actualment aquest rècord Guinness per equips està en 437,7 km i el van aconseguir membres de la Forest School a Londres el 4 de juliol de 2012. D’altra banda, Toni Vázquez també intentarà batre el rècord individual, ara en mans de l’australià Arulanantham Suresh Joachim, amb una distància de 257,88 km, realitzat el 28 i 29 de novembre de 2004.
Paral·lelament a aquesta prova, Sant Vicenç dels Horts també vol assolir el rècord solidari de captació d’aliments pel banc d’aliments local. Per això hi haurà cintes a disposició dels ciutadans que vulguin córrer al costat d’aquests atletes d’alt nivell. Les persones interessades a participar-hi es poden adreçar a la recepció de la Piscina Municipal Montserrat Canals (carrer del Claverol, 2-4) o enviar un correu electrònic amb les dades de contacte a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El dia de la prova caldrà portar algun dels següents aliments: llet, cereals, pasta, oli, sucre, llegums o llaunes de conserves. Tothom qui desitgi aportar aliments podrà fer-ho sense necessitat de córrer. A més, durant la prova s’habilitarà l’Espai del Voluntariat, on diverses entitats i responsables de Serveis Socials informaran sobre com fer-se voluntari de diferents causes.
La solidaritat anirà més enllà dels dies de La Mostra i el 24 de gener se celebrarà un concert benèfic pro banc d’aliments amb Malavida i les col·laboracions de Love of Lesbiam, Juan Valverde i Sota de Palos, entre d’altres.

Exposició dels 30 anys de La Mostra
D’altra banda, per commemorar les 30 edicions de La Mostra, els dies 18 i 19 es podrà visitar, a la Sala Fundadors de l’Ateneu, l’exposició “Mostra LA TEVA Mostra. Aquest any, 30!”. L’exposició aplegarà fotografies de les diferents edicions de La Mostra cedides per ciutadans, amb l’objectiu d’esdevenir un àlbum de records per compartir amb tots els vicentins.
El naixement de La Mostra també estarà present en l’acte inaugural, que es farà aquest divendres, 17 de gener, a les 20 h, al carrer Barcelona, davant de Ca l’Aragall. Aquest és el punt on els expositors comercials conflueixen amb la mostra hortofrutícola, que va ser l’origen d’aquest esdeveniment. A més, enguany es recupera la mostra de tractors, després d’uns anys sense fer-se.
Per acostar al màxim els productes locals als consumidors, diversos bars i restaurants del municipi oferiran, per primer cop, el menú especial Horts de Sant Vicenç, que inclourà productes agrícoles de l’horta vicentina. A més, de postres s’oferiran les tradicionals palmes i moles de la pastisseria J. Vila, dolços característics de Sant Vicenç dels Horts.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix