Gavà tindrà una nova Comissaria de la Policia Municipal

Imprimeix
Es farà al barri de les Bòbiles i està previst que comencin les obres el pròxim maig. i entrar en servei el 2015.


La Junta de Govern de Gavà ha obert el procés d’adjudicació de les obres de construcció de la nova Comissaria de la Policia Municipal. Els terminis estableixen que els treballs s’adjudiquin el pròxim mes d’abril i que al maig ja puguin iniciar-se. Segons les previsions municipals, la nova Comissaria podrà entrar en servei a començaments de 2015.

Canvi d’ubicació
Les noves instal·lacions estaven contemplades en un edifici de nova construcció que s’havia d’aixecar al nou barri de can Ribes, però finalment el Govern municipal va decidir canviar el plantejament i ubicar-les en un edifici ja existent al barri de les Bòbiles. D’aquesta manera es podrà abaratir els costos del projecte i accelerar el trasllat i la modernització del servei, actualment situat a la rambla de Maria Casas, en unes dependències més àmplies i modernes. La nova seu de la Policia Municipal s’ubicarà així en la planta baixa de l’edifici d’habitatges dotacionals del carrer de la Llenya, al barri de les Bòbiles. Es tracta d’una part dels locals que la Fundació Família i Benestar Social, encarregada de la construcció i gestió dels habitatges, va lliurar en dret d’ús a l’Ajuntament, en contraprestació per la concessió del dret de superfície que regula la construcció i ús de l’edifici.

Les futures instal·lacions
La nova Comissaria de la Policia Municipal es dividirà en dues ales diferenciades, segons la mateixa disposició de l’edifici, i en tres àrees de funcionament, segons les funcions que s’hi han de desenvolupar i el corresponent grau d’accés i control: Àrea d’accés públic (190,4 metres quadrats útils), Àrea d’accés controlat (385,6 m2) i Àrea de Personal (384 m2). L’equipament es completa amb l’aparcament exterior per al parc mòbil de la Policia Municipal. També es reservaran cinc places per a vehicles retirats dels carrers i un espai per a bicicletes del personal. L’aparcament també comptarà amb un punt de neteja i manteniment de vehicles.

El cost
La construcció de la nova Comissaria de la Policia Municipal suposarà una inversió de 1.360.000 euros. D’aquests diners, 540.000 seran finançats per la Diputació de Barcelona, i la resta (820.000 euros) per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà