×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

Castellví de Rosanes compta amb un nou espai per a equipaments i zona verda

Imprimeix
Els terrenys afectats són els de ca n’Abat i del polígon industrial Rosanes.

Castellví de Rosanes tindrà més zona verda i més espai per a equipaments. L’equip de govern materialitza l’antiga aspiració de reordenar aquesta àrea, en sintonia amb la voluntat veïnal de treure d’aquest espai a tocar del nucli urbà la zona industrial que hi havia prevista antigament.

Aquest canvi de qualificació és fruit d’anys de treball de la regidoria d’Urbanisme del consistori municipal i de negociacions amb els propietaris afectats per aquest canvi i amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat per trobar una solució viable i acceptada per Ajuntament, Generalitat de Catalunya i propietaris per traslladar al polígon Rosanes el sòl industrial que s’havia previst antigament al sector de ca n’Abat. L’Ajuntament, a més a més, ha aconseguit incrementar els espais públics i d’equipaments destinats a la ciutadania i situar aquests espais en un àmbit més pròxim al nucli urbà.

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament de Castellví de Rosanes l’aprovació definitiva de la modificació puntual del pla general proposada per l’Ajuntament, que fa possible aquest canvi urbanístic: La zona industrial prevista a tocar de la rotonda, davant del nucli urbà, passa ara al polígon Rosanes. Es traslladen davant del nucli urbà espais per a equipaments i zones verdes previstos al polígon.

Un cop aprovat definitivament aquest canvi, tan sols quedarà pendent el tràmit urbanístic de reparcel·lació dels dos espais inclosos en aquesta modificació. Durant els anys que han durat les negociacions i la tramitació urbanística d’aquest canvi de qualificació, la regidoria d’Urbanisme ha estat en contacte permanent amb els propietaris de la zona, als quals vol agrair el fet d’haver pogut trobar una solució acceptada per totes les parts.

La modificació puntual del pla general en l’àmbit de ca n’Abat i del polígon industrial Rosanes, a proposta de l’equip de govern i fruit de les esmentades negociacions, es va aprovar inicialment per ple la tardor del 2011, juntament amb els convenis urbanístics vinculats.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castellví de Rosanes