Castellví de Rosanes compta amb un nou espai per a equipaments i zona verda

Els terrenys afectats són els de ca n’Abat i del polígon industrial Rosanes.

Castellví de Rosanes tindrà més zona verda i més espai per a equipaments. L’equip de govern materialitza l’antiga aspiració de reordenar aquesta àrea, en sintonia amb la voluntat veïnal de treure d’aquest espai a tocar del nucli urbà la zona industrial que hi havia prevista antigament.

Aquest canvi de qualificació és fruit d’anys de treball de la regidoria d’Urbanisme del consistori municipal i de negociacions amb els propietaris afectats per aquest canvi i amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat per trobar una solució viable i acceptada per Ajuntament, Generalitat de Catalunya i propietaris per traslladar al polígon Rosanes el sòl industrial que s’havia previst antigament al sector de ca n’Abat. L’Ajuntament, a més a més, ha aconseguit incrementar els espais públics i d’equipaments destinats a la ciutadania i situar aquests espais en un àmbit més pròxim al nucli urbà.

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament de Castellví de Rosanes l’aprovació definitiva de la modificació puntual del pla general proposada per l’Ajuntament, que fa possible aquest canvi urbanístic: La zona industrial prevista a tocar de la rotonda, davant del nucli urbà, passa ara al polígon Rosanes. Es traslladen davant del nucli urbà espais per a equipaments i zones verdes previstos al polígon.

Un cop aprovat definitivament aquest canvi, tan sols quedarà pendent el tràmit urbanístic de reparcel·lació dels dos espais inclosos en aquesta modificació. Durant els anys que han durat les negociacions i la tramitació urbanística d’aquest canvi de qualificació, la regidoria d’Urbanisme ha estat en contacte permanent amb els propietaris de la zona, als quals vol agrair el fet d’haver pogut trobar una solució acceptada per totes les parts.

La modificació puntual del pla general en l’àmbit de ca n’Abat i del polígon industrial Rosanes, a proposta de l’equip de govern i fruit de les esmentades negociacions, es va aprovar inicialment per ple la tardor del 2011, juntament amb els convenis urbanístics vinculats.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castellví de Rosanes
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix