Els veïns del carrer Carles Buigas volen solucions pel cas “bar Vamos Payá”

Imprimeix
Segons la seva versió són habituals les baralles i els sorolls dels clients d’aquest local de Sant Feliu de Llobregat.

La comunitat de veins del carrer Carles Buigas amb Roses, de Sant Feliu de Llobregat, ha emès una nota mostrant el seu malestar per les “habituals baralles i crits dels clients del Bar Vamos Payá”.

La darrera situació conflictiva es va produir el precisament el passat 20 de desembre, a les onze del vespre, on diversos clients d’aquest local van protagonitzar una baralla que va obligar a intervenir quatre dotacions policials (Mossos d’Esquadra i Policia Local). Segons el comunicat “durant prop de vint minuts es van succeir agressions entre els clients del bar, persecucions pel carrer de Roses, va haver-hi presència de navalles i amenaces de mort provocat, tot sembla ser, pels comentaris emesos pels agressors i agredits, per un tema de tràfic d’estupefaents.”

Segons la comunitat de veïns “no és la primera vegada que succeeixen fets similars als denunciats, i si l’alcalde no hi fa res, tampoc serà la darrera. Els veïns de Carles Buigas portem anys denuncien aquesta situació sense que ningú posi fre a la degradació de nostre entorn. Fets com els descrits els vam denunciar públicament el passat 12 de desembre en una roda de premsa a la Plaça de la Vila juntament amb d’altres veïns de Sant Feliu afectats per problemàtiques similars” i exigeixen que “l’Alcalde de Sant Feliu de Llobregat prengui solucions contundents i definitives a un problema que, des de fa ja molts anys, afecta a la nostra convivència i seguretat com a veïns.”

Resposta del consistori municipal
D’altra banda, des de l’Ajuntament de Sant Feliu, i a través del seu regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Martínez, manifesta que: “Davant les queixes que els veïns han vingut plantejant sobre el bar Vamos Payá, sobre les molèsties causades per aquesta activitat, informar que des de l’Ajuntament sempre hem actuat. Al llarg dels darrers anys s’han realitzat de manera continuada controls de l’activitat per part de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra i del Departament d’Activitats de l’Ajuntament, tant d’ofici com d’altres a petició dels mateixos veïns, una part d’aquests controls fins i tot de manera acordada amb ells.
En algun d’aquests controls s’ha pogut detectar incompliment d’horari de l’activitat i de la terrassa i s’han aixecat actes i els expedients sancionadors corresponents però en cap cas s’ha pogut confirmar que hi hagués indicis de tràfic d’estupefaents tot i que s’han efectuat registres del local i dels seus clients per part dels Mossos d’Esquadra, que són els que tenen la competència en aquests tipus de delictes, i de la Policia Local. A part dels expedients sancionadors oberts, al bar se li ha reduït l’horari en una hora (abans tenia horari restaurant) i se li ha denegat la instal·lació de la terrassa. En tot moment s’ha anat informant als veïns i s’han mantingut reunions amb ells i, en molts casos, s’han acordat les mesures d’actuació, tant en el tipus de vigilància a realitzar o en les modificacions de l’espai públic proper (fins i tot amb la retirada d’un petit mur i un banc) per dificultar la permanència de persones a la plaça que hi ha davant del bar.
A la darrera reunió mantinguda amb els veïns també es va acordar que s’estudiarien noves mesures d’intervenció urbanística en l’entorn per pacificar el seu ús i se’ls va oferir una medició acústica des d’un dels seus habitatges que aquests van refusar.
Sempre s’ha intentat treballar per garantir l’equilibri entre el necessari descans dels veïns i el normal desenvolupament de l’activitat del bar, tot apurant al màxim els límits que ens permet la legislació vigent.”

Respecte a la baralla que va tenir lloc el passat divendres, “cal dir que immediatament després de l’avís efectuat per una veïna, es va desplaçar una unitat de la Policia Local i posteriorment es van desplaçar tres dotacions més dels Mossos d’Esquadra, ja que aquests no van poder atendre el primer requeriment. En aquests moments s’està el·laborant un informe complet de tota aquesta actuació.”

Redacció / Foto: CVCCB