El Baix Llobregat, molt pendent de la Grossa de Nadal

Imprimeix
Els desitjos de molta gent està en què el primer premi torni a tocar en algun municipi de la comarca, com va passar l’any passat on Castelldefels va rebre milions d’euros.



Tot està a punt per una cita anual molt esperada per a tothom, el Sorteig Extraordinari de Nadal. Serà demà diumenge 22 de desembre des del Teatre Reial de Madrid. Ja són més de 200 sortejos els que s’han celebrat i alguns d’ells han deixat molts milions d’euros a la comarca.

Diverses localitats del Baix Llobregat han estat les agraciades amb ‘la Grossa’ de Nadal. La més recent va ser Castelldefels, l’any 2012, on va tocar part del primer premi i dos cinquens. Mentre, l’any 2010 va ser Pallejà el municipi afortunat. Altres municipis com La Palma de Cervelló (1994), El Prat (2007) o Martorell (1986) també han estat tocats per la sort amb el primer premi. Sant Andreu de la Barca, La Palma de Cervelló, Sant Just Desvern, Cornellà de Llobregat, Esparreguera o Viladecans també han aconseguit premis però de menor quantia.

Entre els municipis comarcals que més bitllets ha posat a la venda en l’edició d’enguany està Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Viladecans i Gavà. De totes maneres, enguany la venda de loteria ha disminuït lleugerament com a conseqüència de la crisi, la competència amb la Grossa de Cap d’Any de la Generalitat de Catalunya i, a més, per primera vegada Hisenda aplicarà una retenció del 20% en l’IRPF dels premis superiors a 2.500 euros.

Curiositats
Els números més sol·licitats aquest any han estat els acabats en 13. Hi ha haugt molta demanda de números com el 46.664 que identificava Nelson Mandela a la presó, el 13313 (l’arribada del nou Papa), el 28213 (la renúncia de l’anterior Papa), el 24713 (la data de l’accident del tren de Santiago), o les dates de la mort de Margaret Thatcher, Sara Montiel, Manolo Escobar, Nelson Mandela o Hugo Chávez. Un dels més curiosos ha estat el 07913, data del famós “Relaxing cup of café con leche in Plaza Mayor”. Una altra dada és que les dones prefereixen els números parells i els homes els imparells.

Molta sort a tothom!
  
Redacció / Foto: A1C