“Meriendas con Alma” , un projecte solidari per a nens i nenes sense recursos

Imprimeix
L’entitat cornellanenca Artcrenata organitza cada primer diumenge de mes un taller de manualitats gratuït, i es lliura un lot de productes per berenar o esmorzar.

Vivim temps molt difícils a causa de la profunda crisi econòmica que s’ha instal·lat al nostre país des de fa uns quants anys. I els primers en patir-ho són les famílies més humils, que estan travessant moltes dificultats per cobrir les necessitats més bàsiques. Són precisament els seus fills els primers afectats per aquesta situació i, per tant, els que cal protegir. A Cornellà de Llobregat ha nascut una iniciativa solidària d’un grup de persones que dediquen el seu temps lliure a ajudar i treballar per aquests nens i nenes.

“Meriendas con Alma” és un nou projecte solidari creat per una quinzena de cornellanencs que tenen com a objectiu minimitzar les necessitats bàsiques dels infants de famílies amb pocs recursos. “’Aquesta idea va sorgir a través del facebook mitjançant un conjunt de persones que tenien moltes ganes de fer algun tipus de voluntariat espontani”, explica l’escriptora Margarita Espuña.

Un dels seus voluntaris és Artcrenata, que es va afegir a la iniciativa oferint el seu local per organitzar activitats per als nens i nenes de la localitat baixllobregatina en situació de risc organitzant tallers de manualitats gratuïts. Espuña comenta que estan en contacte “amb esplais i AMPAS dels centres escolars de la ciutat que són els encarregats d’informar d’aquells infants que pateixen dificultats. Nosaltres ens encarreguem de proposar a les seves famílies que els seus fills puguin participar en les activitats”. Aquestes es realitzen cada primer diumenge de mes, des de les deu del matí fins a les dotze del migdia.

Paral·lelament, les persones que formen part del voluntariat de “Meriendas con Alma” busquen productes com ara galetes, magdalenes, cacao en pols, llet o sucre per fer els lots que posterioment es lliuraran als nens que han participat en les activitats d’Artcrenata. “Nosaltres no depenem de cap organització ni de l’Ajuntament, ja que som un valuntariat espontani, i són els ciutadans els que aporten aquests productes de forma desinteressada a través de les seves donacions”, diu Espuña.

Aquesta innovadora iniciativa solidària ja és una realitat. Ahir diumenge 8 de desembre es va posar en marxa un projecte que és pioner a la ciutat. “No sabem com anirà, però la primera convocatòria per recollir aliments va ser tot un èxit. Estem molt il·lusionats i esperem que es consolidi”. De moment, alguns comerços locals ja s’han interessat en col·laborar com ara Artcrenata o la Copisteria Roger. El proper taller serà el 5 de gener.

Marçal Fontanals / Foto: McA