La Xarxa de Dones Emprenedores del Baix Llobregat ja és una realitat

Imprimeix
L’objectiu principal de la XEBAIX és promoure l’emprenedoria i la col·laboració entre dones empresàries i emprenedores.
Divendres passat es va celebrar en la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat l’acte de presentació de la Xarxa de Dones Emprenedores del Baix Llobregat (XEBAIX). La taula inaugural fou introduïda per la Consellera de les Dones, Maria Soler, que va qualificar simbòlicament als dos convidats com a ”padrins de bateig” de la Xarxa XEBAIX. Antón Costas, president del Cercle d'Economia, Doctor en Economia i Catedràtic de Política Econòmica de la UB, i Mar Galtés, periodista especialitzada en economia del diari "La Vanguardia" i autora de diversos llibres, van compartir un diàleg a dues bandes sobre que s’entén per emprenedoria a Catalunya i a Espanya i quin és l’estat de salut de l’empresariat i les particularitats d’aquest col·lectiu en el nostre país.

A continuació, i per entrar a fons en la presentació de la Xarxa XEBAIX, van intervenir Lluïsa Moret, la tercera tinenta d’alcalde de Sant Boi de Llobregat, i Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat. En el seu parlament inaugural van destacar la importància de crear xarxa que tenen aquests col·lectius i en paraules de la Lluïsa Moret “aquestes xarxes han de servir com a referents per a d’altres dones perquè entre totes trobar suports, complicitats, aprenentatges i, com no... oportunitats de negoci”. A la taula estaven acompanyades per representants de la xarxa XEBAIX entre les quals Montserrat Pallach que va fer de portantveu per presentar-se com a xarxa.

L’objectiu principal de la XEBAIX és promoure l’emprenedoria i la col·laboració entre dones empresàries i emprenedores, amb la finalitat d’enfortir les iniciatives empresarials i generar ocupació i oportunitats de negoci que apuntin cap a models productius generadors d'ocupació i sostenibles socialment. L’organització que es defineix com un espai d’intercanvi de coneixements, assessorament i creació de projectes econòmics conjunts de les dones empresàries, emprenedores, directives i professionals del Baix Llobregat.

Redacció / Foto: CCBLL