El Fòrum Social del Baix Llobregat es manifesta contra la reforma de les pensions

Imprimeix
Unes 350 persones s’han aplegat davant de la Tresoreria de la Seguretat Social de Cornellà amb una pancarta de 100 metres.

Les baixes temperatures no han sigut impediment perquè gairebé 350 persones –sindicats, partits polítics, associacions veïnals i de pares i mares d’alumnes, moviments socials i entitats representatives del Baix Llobregat- participessin en la mobilització d'aquest matí consistent en envoltar la Tresoreria de la Seguretat Social de Cornellà de Llobregat amb una pancarta gegant de més de 100 metres amb el lema “No a la retallada de les pensions”.

Amb aquesta acció s’ha pretès fer una crida a tota la ciutadania del Baix Llobregat per “defensar el sistema públic de pensions dels atacs provinents de les polítiques neoliberals al servei dels mercats i poders financers com l'anunciada reforma de les pensions al capdavant”, segons expliquen des de CCOO del Baix Llobregat.

El projecte de llei de reforma de les pensions del govern del PP “suposa un cop d’estat a aquestes prestacions, trenca totalment amb el diàleg social i el Pacte de Toledo i suposarà un empobriment injust dels pensionistes actuals i futurs, ja que no es revaloritzaran automàticament amb l’índex de preus. Es tracta de l’atac més fort en democràcia a una de les potes fonamentals del nostre model d’Estat del Benestar”, afegeix el sindicat.

El Fòrum Social del Baix Llobregat mantindrà la seva oposició frontal a totes les retallades de drets i de serveis de l'estat del benestar i anuncia la seva participació a l'acció reivindicativa contra els Pressupostos Antisocials del pròxim dimecres dia 4 al Parlament de Catalunya.

Més mobilitzacions
D’altra banda, demà dia 3 de desembre diverses caravanes de cotxes recorreran el país per manifestar i evidenciar el rebuig de CCOO a l'anomenada Llei de Reforma i Sostenibilitat de L'Administració Local. “Una llei que destrueix serveis municipals bàsics per l'estat del benestar i drets fonamentals dels ciutadans”, segons declara el sindicat. Les caravanes sortiran de diferents indrets de Catalunya per concentrar-se a les 12 h al passeig Maria Cristina de Barcelona. Posteriorment es partirà en caravana fins a la subdelegació del Govern (c/ Mallorca) per fer el lliurament de les signatures recollides. El Baix Llobregat també participarà amb una caravana que sortirà davant de la seu comarcal a Cornellà de Llobregat (10,45 h).

Redacció / Foto: CCOO