Baixa un 1,7% l´ús del transport públic de metro i autobús metropolità

Imprimeix

Fins al mes de setembre l’havien utilitzat un total de 463,89 milions de viatgers.

Antonio Poveda, vicepresident de transport i mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el president de Transports Metropolitans de Barcelona (AMB), Joaquim Forn, van presentar conjuntament les dades de viatgers del transport públic metropolità des del passat gener i fins setembre de 2013. Segons, l’entitat un total de 463,89 milions de viatgers van utilitzar el sistema de transport públic de metro i autobús (gestió directa o indirecta) de l’AMB , que suposa un descens de l’1,7% respecte al mateix període de l’any passat, tot i que en el tercer trimestre ha experimentat un canvi de tendència.

En el període gener-setembre, el conjunt dels serveis de TMB (metro, autobusos, i serveis no integrats com el Bus Turístic o el Tramvia Blau) encara reflecteix una pèrdua de viatgers en relació al mateix període de l'any anterior (un 2,1%).

Respecte a la gestió indirecta de l’AMB, al Baix Llobregat (Mohn, Rosanbus o Oliveras) les xifres es mantenen, de mitjana, quasi al nivell del mateix període de l'any anterior (increment del 0,2%). En el cas del servei Nitbus, s'observa un creixement al Baix Llobregat (2,1%). Quant als serveis no integrats, el servei Aerobús ha augmentat la seva xifra de passatgers en un 2,0%, i és el mitjà de transport escollit pel 13,3% dels viatgers que van a l'aeroport.

Pel que fa al nombre de viatgers segons el títol utilitzat, cal destacar l'elevat increment que han experimentat els abonaments socials (T12, T-Jove i T-FM/FN), que en el període gener-setembre ha estat del 38,62%. Aquests títols són cada vegada més utilitzats per a la mobilitat dels col·lectius que se'n poden beneficiar (nens, joves i famílies). Aquest augment, tot i que més moderat, també s'observa amb l'evolució dels títols socials de l'AMB, d'un 1% més en la Targeta Rosa gratuïta i un 6% més en la Targeta T4.


Redacció / Foto: AMB