El saldo migratori al Baix Llobregat del 2012 és negatiu

Imprimeix
Segons l’Observatori Comarcal, la raó principal és com a conseqüència del moviment migratori amb l’estranger. Segons l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el saldo migratori de la comarca és negatiu, com a conseqüència dels moviments residencials amb la resta d'Espanya i amb l'estranger. Així s’extreu de l’Estadística de variacions residencials corresponent a l’any 2012. D’altra banda, el moviment migratori amb la resta de Catalunya és l'únic que manté un saldo positiu.

La nostra comarca presenta al 2012 un saldo migratori de -423 persones i aquest esdevé negatiu per primer cop, després que els anys anteriors (especialment des del 2008) ja s’hagués donat una progressiva reducció del creixement poblacional degut a les migracions. Aquest canvi en la tendència migratòria es dóna, sobretot, a causa del moviment migratori amb l’estranger, que ha estat el component principal per tal que el saldo total de la comarca sigui negatiu.

Els moviments interns (canvis de residència dins de municipis de la mateixa comarca) han estat 11.248. Aquests han augmentat lleugerament respecte a l’any anterior.

L'estructura demogràfica de les migracions es caracteritza per una concentració en els grups de 20 a 44 anys i per una alta mobilitat de la població amb nacionalitat estrangera.

Redacció / Foto: Arxiu