El Baix participarà dilluns en el simulacre per risc químic

Imprimeix
L’objectiu és comprovar el nivell auditiu, el funcionament de les sirenes i que els ciutadans coneixin el so d’avís en cas real. El Baix Llobregat tornarà a ser escenari, el pròxim 4 de novembre a les 11 h, d’una prova d'activació de la sirena d'emergència per risc químic que posarà en funcionament la Direcció General de Protecció Civil.

Durant la jornada s'activaran un total de 84 sirenes instal·lades a 37 municipis de Catalunya. L'objectiu d'aquest exercici és comprovar el nivell auditiu i el bon funcionament de les sirenes i també donar a conèixer i familiaritzar la població amb els sons d'avís en cas d'accident químic per tal que pugui reaccionar en un cas real.

A través de la sirena s'emetran tres senyals d'alarma d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova s'anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada. En acabar el simulacre es farà una valoració de l'efectivitat del Pla d'emergència del risc químic a Catalunya (Plaseqcat).

La Direcció General de Protecció Civil fa cada any dues proves de so d'aquests sistemes d'avís. Aquesta serà la segona prova de l'any 2013 després de la que es va fer el passat 20 de març.

Redacció / Foto: Arxiu