L’Ajuntament de Molins i Càritas, en contra dels desnonaments

Imprimeix
El conveni tindrà una vigència d’un any prorrogable i permetrà atendre l’augment de casos detectats pels serveis socials.

L’Ajuntament de Molins de Rei i Càritas Diocesana de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per coordinar llurs serveis de mediació davant de les entitats bancàries en casos d’impagaments d’hipoteques i lloguers per part de persones vulnerables. L’objectiu final d’aquest acord és evitar tants desnonaments com sigui possible.

Els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament de Molins de Rei i de Càritas treballaran colze a colze per incrementar el percentatge d’èxit en les accions de mediació que tenen amb les entitats bancàries davant de casos d’impagaments d’hipoteques. La coordinació d’ambdós serveis permetrà millorar la cobertura i la qualitat del servei prestat a persones i famílies vulnerables que no poden fer front als seus deutes hipotecaris, a vegades signats sota clàusules abusives.

Segons el comunicat emès per l’ajuntament l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, manifesta que “aquesta aliança és important perquè reforça els nostres recursos amb l’experiència i la capacitat de negociació de Càritas i permetrà situar els nostres serveis en l’àmbit de l’habitatge com un dels més alts del país”. Casals ha recordat que “els que ens dediquem a la política treballem per una societat millor sobre els valors de la justícia social, i si volem obtenir resultats ens haurem de mantenir com a lobby de reflexió per entendre en què ens hem equivocat”.

El conveni signat avui tindrà una vigència d’un any prorrogable i permetrà atendre l’augment de casos detectats pels serveis socials de l’Ajuntament durant el darrer any.

Redacció / Foto: AMd