Sant Just va tenir l’índex de delictes més baixos el 2012

Va ser també un referent en la baixa conflictivitat i col·laboració de la ciutadania amb els cossos de seguretat.

Segons el Cercle de Comparació Intermunicipal de la Diputació de Barcelona, l'any passat es van registrar 28,2 delictes i faltes per cada 1.000 habitants a Sant Just Desvern, quan la mitjana és de 62,6. Aquesta xifra suposa menys del doble que a la majoria de municipis de la província de Barcelona. Així es recull a la Memòria 2012 de la Policia Local del municipi.

De les dades també se n'estreu que hi ha hagut una reducció dels robatoris a les persones, en habitatges i a vehicles però, per contra, han pujat lleugerament els robatoris en establiments. També cal destacar que s'han fet més controls de seguretat i, com a resultat, s'han incrementat les detencions. Sant Just Desvern es caracteritza també pel baix índex de conflictivitat i l'alta col·laboració de la ciutadania amb els cossos de seguretat, informant sempre de qualsevol actuació que els sembla sospitosa, la qual cosa permet la intervenció amb més immediatesa i evita conseqüències majors.

Pel que fa al trànsit, els valors s'han estabilitzat en els últims anys i el 2012 es va tancar amb 112 accidents respecte els 175 de 2011, i les víctimes han passat de 67 a 38. Tot i això, també segons dades del Cercle de Comparació Intermunicipal. La principal via d'accidentalitat és la carretera Reial, possiblement perquè és la de major volum de trànsit que suporta. Per tal de millorar aquest índex, al 2012 es va posar en marxa el radar mòbil -amb uns 50.000 vehicles controlats- i la policia espera que quan s'implanti el Pla Local de Seguretat Viària -que inclou mesures per millorar la seguretat i que està previst aprovar enguany-, es redueixi l'accidentabilitat.

Redacció / Foto: ASJD

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix