Castelldefels acabarà el 2014 el seu passeig Marítim

Imprimeix
El nou tram anirà des de Baixador, on finalitza ara, fins a l'inici del terme municipal de Sitges, a Les Botigues.

El ple de l'Ajuntament de Castelldefels va ratificar la proposta de conveni amb el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per fer realitat la tercera fase del passeig. Una vegada que ha finalitzat l'exposició pública del projecte, pròximament està prevista la signatura del conveni. Després de la signatura, el Ministeri i l'Ajuntament consignaran pressupostàriament l'obra.

El Ministeri assumirà la major part del cost de l'obra (2,655 milions d'euros). L'Ajuntament assumirà un milió del cost, però que recuperarà gràcies al fet que en el conveni s'estableix que serà el consistori qui rebi el cànon estatal que pagaran els quatre establiments fixos que se situaran en aquest nou tram de passeig. Així, l'Estat renuncia a cobrar el cànon estatal en favor de l'Ajuntament perquè l'administració municipal recuperi la inversió. El retorn esperat per la concessió es calcula en 1,78 milions d'euros (íntegres per a la ciutat). El treball de l'Ajuntament dels últims mesos, amb contínues reunions amb el Ministeri a Madrid, podria concretar-se la propera primavera amb l'inici de les obres.

L'objectiu a l'hora de dissenyar aquest nou tram de passeig marítim era el de crear una infraestructura còmoda i àmplia, on s'hi pugui passejar sense les estretors del segon tram. Per això, s'ha establert una amplària de 12 metres, amb un carril-bici integrat. A més, aquest nou tram s'ha dibuixat de manera que poden mantenir-se els dos sentits de circulació del passeig rodat (vehicles), a diferència de projectes anteriors en els quals es perdia un sentit de circulació. Amb aquest projecte, comença a plasmar-se l'objectiu municipal de destinar el cànon anual que es rep per part de l'empresa que gestiona la zona blava/verda de la platja per millorar amb diferents projectes la zona del litoral de Castelldefels. L'Ajuntament utilitzarà aquest cànon per abonar aquest milió d'euros, sense haver d'utilitzar diners d'altres partides municipals.

Redacció / Foto: AC