Es crea una assessoria psicològica per fer front a la pèrdua de l'habitatge

Imprimeix
L'Ajuntament de Sant Boi, la Fundació Marianao i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca hi col·laboren.

Aquest mes d'octubre s'ha posat en marxa a Sant Boi de Llobregat un servei públic d'assessoria psicològica per a persones de la ciutat afectades per la pèrdua o la possibilitat de pèrdua de l'habitatge habitual. Aquest nou recurs social neix a proposta de l'Ajuntament i compta amb la col·laboració activa de la Fundació Marianao i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sant Boi.

L'exclusió residencial i la manca d'accés a l'habitatge afecten de forma molt greu les persones que les pateixen, que poden quedar en situacions d'extrema vulnerabilitat. És una de les formes més greus d'exclusió , amb conseqüències negatives en tots els àmbits de la vida i manifestacions físiques, emocionals, cognitives o conductuals.

El nou servei té com a objectiu millorar les condicions psicològiques de les persones afectades i es durà a terme en sessions quinzenals mitjançant dues metologies de treball: atenció individual (al Servei de Primera Acollida) i grups de suport d'ajuda mútua (a la seu de la Fundació Marianao).

L'accés al servei és gratuït, per derivació directa des dels Serveis Socials Municipals o a demanda de les persones afectades , en cas de no tenir expedient obert als Serveis Socials. Les sol·licituds s'han de fer, en el cas de l'atenció individual, al telèfon 93 635 12 20, i, en el cas dels grups de suport, al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 93 630 30 62.

Redacció / Foto: ASB