La Colònia Güell va acollir les setenes Jornades de Patrimoni

Imprimeix
Les jornades van incidir ser sobre la capacitat que tenen els recursos patrimonials d’un territori per generar activitat econòmica.

La Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló va ser escenari, dins el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, les setenes Jornades de Patrimoni sota el lema: "El patrimoni cultural generador d'activitat econòmica". A l’acte d’inauguració, hi van participar el president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, acompanyat per l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Gerard Segú, i representants de la Diputació, de la Generalitat i del Centre d’Estudis Comarcals.

En l’edició d’enguany, el focus de les jornades s’ha posat sobre la capacitat que tenen els recursos patrimonials d’un territori per generar activitat econòmica. L’eix principal de les jornades va tractar en com posar en valor i al mateix buscar formules que permetin extreure el màxim rendiment per al territori i la ciutadania dels importants actius patrimonials. Durant la jornada es van poder veure alguns exemples que demostren com una vinculació ben plantejada entre el patrimoni i el turisme, o una bona aposta per fer del patrimoni un element amb plena funcionalitat en la vida de pobles i ciutats o una forma innovadora de comunicar-lo, poden esdevenir claus per a una nova dimensió del patrimoni com a generador d’activitat econòmica.

La clausura de les Jornades van anar a càrrec d’Ivan Arcas, Conseller de cultura del Consell Comarcal i Memorial Democràtic. Durant la seva intervenció, Arcas, va recordar la importància de la comarca tant pel que fa al seu conjunt patrimonial com per la seva història social i política comuna. En aquest sentit va recordar la necessitat de "mantenir junts els interessos comarcals davant les amenaces de divisió o debilitament de la comarca a la qual pot donar lloc el projecte de llei de Governs Locals". En aquest sentit va dir "no m'imagino l'any que ve fent unes Jornades de Patrimoni on nomès es parli d'una part del patrimoni que ara configura el conjunt del Baix Llobregat".

En aquesta edició, i un cop més, les jornades de patrimoni han estat organitzades pel Consell Comarcal del Baix Llobregat amb la col·laboració del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, els ajuntaments de la comarca, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Per a l’edició d’aquest any s’ha creat un blog en el qual de forma dinàmica s’hi aniran introduint àgilment continguts relatius a les jornades.

El Consell d'Europa va crear les Jornades Europees del Patrimoni l'any 1991 i Catalunya s’hi va adherir des de la primera edició. Ajuntaments, governs locals, entitats i agrupacions culturals d'arreu d'Europa són els encarregats d'organitzar activitats amb un clar objectiu: facilitar els recursos necessaris per descobrir i viure el patrimoni cultural, concebut com un bé comú tant a nivell local com a nivell europeu.

Redacció / Foto: CCBLL