El flamenc i la solidaritat estreten les seves mans

Imprimeix
Esplugues de Llobregat acollirà el 22 de setembre el Festival Benèfic Flamenc ‘Duendes con Arte 2013’.

El Parc de la Solidaritat d’Esplugues de Llobregat serà escenari, aquest 22 de setembre, del Festival Benèfic Flamenc ‘Duendes con Arte 2013’, que Gent Constructiva organitza conjuntament amb l’Ajuntament d’Esplugues en benefici de tres associacions benèfiques del municipi del Baix Llobregat: Associació Alba Pérez, l’Associació Catalana Lupus EG (ACLEG) i l’Associació de Famílies d’Acollida de Catalunya (AFACAT).

La jornada començarà a dos quarts de dotze del matí amb ‘el Festival de Bailes Regionales’ del Centro Cultural Andaluz Plaza Macael. A la tarda està previst tres actuacions musicals de gran relleu en el món del flamenc: a les 18 h obrirà el concert JERE, per continuar, a les 19.15 hores, RAÚL PULIDO. I a les vuit, TRIANA tancarà amb una més que esperada actuació d’un dels grups més importants de l’Estat.

Objectius

Un dels grans objectius amb l’organització d’un esdeveniment cultural d’aquesta importància és la intenció de posar en pràctica els mecanismes que permetin a les entitats beneficiàries aconseguir fons econòmics significatius, a més de realitzar una campanya de comunicació i conscienciació dirigida a fomentar i promocionar la labor de les entitats benèfiques. Sense obligar que permet oferir als ciutadans d’Esplugues una jornada de conscienciació ambientada en l’art de la cultura andalusa i el flamenc.

Els organitzadors del festival volen donar les gràcies “a tots els qui han fet possible la celebració de l'aquest festival benèfic. En primer lloc volem dirigir-nos als artistes els qui s'han disposat en favor de la causa que recolza el nostre festival des del primer moment. Donem les gràcies a Triana, Jere, i Raúl Pulido per la seva generositat i voluntat d'ajudar. En segon lloc agraïm la col·laboració i ajuda prestada, des de l'Ajuntament, a tots els membres del departament de Cultura els qui han fet una gran labor des de l'àrea tècnica. Per acabar desitgem dirigir-nos a tots els voluntaris i associacions que us heu implicat en aquest fantàstic projecte aportant actuacions i una infinitat de treballs que no cabrien aquí esmentar. Gràcies molt especialment al CCA Plaza Macael de Can Vidalet.”

Associacions

Tres seran les associacions protagonistes el pròxim 22 de setembre. L’Associació Alba Pérez ha estat creada per a la investigació del càncer dels nens i recolçar econòmicament equips d’investigació de l’Hospital Sant Joan de Déu, i de tots aquells que es dediquin a investigar per aconseguir la curació dels càncers infantils.

D’altra banda, l’Associació de Famílies Acollidores de Catalunya (AFACAT) neix amb la voluntant d’acompanyar les famílies i els infants durant  el temps que duri l’acolliment I aconseguir que els infants tutelats trobin famílies d’acollida.

I l’Associació Catalana Luptus EG (ACLEG) és una entitat sense ànim de lucre, formada per pacients, familiars i professionals amb l’objectiu de treballar en benefici dels malalts de LES, oferint diversos serveis orientats a la millora de la seva qualitat de vida.

Redacció / Foto: ASB