Abertis invertirà 450.000 euros en la reparació del castell de Martorell

Es tracta d’una compensació, és a dir, la mesura correspon a l'1% cultural que el Ministeri de Foment, d'acord amb la Llei de patrimoni històric, atorga als municipis afectats per obres de gran envergadura.

Així, l’acció serveix com a compensació per millorar el patrimoni històric o cultural. En el cas de Martorell, per les obres d'ampliació que Abertis ha fet al peatge de l'AP7.

Esglèsia del segle XII

El castell de Sant Genís de Rocafort està declarat Bé d'Interès Cultural. Actualment, s’hi conserven vestigis de la muralla així com restes de l'església del segle XII.

És un edifici romànic situat a la serra de Ataix. L'edificació va ser fundada per Guillem II Bonfill, senyor de Castellví de Rosanes, a l'antic castell de Rocafort, en 1042.

‘Cosida’

El primer tinent d'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha recordat que aquesta és la primera vegada que Martorell es beneficia d'aquest pla "tot i ser un nucli urbà cosit d'infraestructures”.

L'Ajuntament de Martorell havia presentat dues candidatures al Ministeri de Foment: la rehabilitació de la Torre de Santa Llúcia i la del castell de Sant Genís de Rocafort, ambdós Bé d'Interès Cultural.

“El fet que el cost de les obres sigui a càrrec d'Abertis, va fer que el Ministeri de Foment es decantés pel projecte de reforma del castell de Sant Genís de Rocafort, més visible des de l'autopista”, ha aclarit Fonollosa.

Redacció | Foto: Ajuntament

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix