L’aparcament regulat a Platja de Castelldefels començarà el 22-J

Són places gratuïtes per als veïns que paguen el seu impost de circulació a la ciutat. Rebran una targeta identificativa al seu domicili (s'estan repartint des del 10 de juliol). Si no es paga l'impost de circulació al municipi, però paga l'IBI a Castelldefels, també pot adquirir per 40 euros anuals una targeta per aparcar a la zona verda.

A més, el Consistori ha creat 1.399 places d'aparcament de zona blava a la primera línia de platja (passeig Marítim i carrer Ribera de Sant Pere).

Ingressos

Els ingressos obtinguts redundaran en projectes per millorar la zona de la platja, un dels grans atractius turístics de Castelldefels, i la qualitat de vida dels veïns.

Fonts municipals han indicat que la mesura, a més de regular i ordenar la mobilitat d’una zona amb una massiva afluència de visitants i garantir l’aparcament per al veïnat de Castelldefels, suposarà un increment dels ingressos per al municipio però que no suposarà major despesa per als residents, que gaudiran de les exempcions descrites en la utilització de la zona verda.

Mobilitat garantida

Amés, la mesura donarà suport al sector gastronòmic i hoteler garantint la mobilitat de l’aparcament de la platja, han subratllat les citades fonts.

D’altra banda, la mesura contempla la instal·lació de 175 parquímetres i també s’obrirà un concurs públic per adjudicar la gestió d’aquesta zona d’aparcament regulat. El servei costa uns 700.000 euros.

“Problema greu”

L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP), ha manifestat que “d’aquesta manera volem posar solució a un problema que dura ja molts anys i garantir la convivència a la platja”.

Reyes ha explicat que “tenim una fantàstica platja de més de cinc quilòmetres que és referència a la costa catalana i una excel·lent gastronomia. Això genera una massiva afluència de visitants que hem de cuidar i regular perquè és un potent motor dinamitzador de l’economia del municipi i generador de llocs de treball.

“L’aparcament a la platja ha estat un problema greu, i creiem que aquesta és la millor opció per solucionar-ho”, ha completat el màxim dirigent de la ciutat costanera.

“Reivindicació històrica”

El president del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels, Manuel Ángel Ortiz Chumillas, ha valorat la iniciativa com a “molt positiva per a tots els ciutadans de Castelldefels i per al sector de l’hostaleria i la restauració. És una reivindicació històrica del nostre sector, i per això, estem molt satisfets que finalment s’hagi dut a terme”.

Informació sobre horaris i zones al següent link: http://www.elcastell.org/ca/index/8006/La-nova-zona-blava-i-verda-d'aparcament-a-la-platja-es-posa-.html

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix