Els veïns de Castelldefels comencen a rebre les targetes d’aparcament a la platja

Imprimeix

Fonts municipals han explicat que “aquells veïns que no la rebi entre el 10 i el 17 de juliol, pot adreçar-se a la Societat d'Aparcament de Castelldefels, situada al costat de l'Ajuntament (passatge de les Caramelles, 2) i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana”. I han afegit les citades fonts: “Haurien d'haver rebut la seva tarja corresponent el 17 de juliol com a molt tard”.

Aquells veïns de Castelldefels que no paguen l'impost de circulació al municipi però sí que paguen l'Impost de Bens Immobles (IBI) poden adquirir aquesta targeta per 40 euros anuals. Per a això, han d'adreçar-se a la Societat d'Aparcament de Castelldefels.

Fonts municipals han indicat que la mesura, a més de regular i ordenar la mobilitat d'una zona amb una massiva afluència de visitants i garantir l'aparcament per al veïnat de Castelldefels, suposarà un increment dels ingressos per al municipio però que no suposarà major despesa per als residents, que gaudiran de les exempcions descrites en la utilització de la zona verda.

Amés, la mesura donarà suport al sector gastronòmic i hoteler garantint la mobilitat de l'aparcament de la platja, han subratllat les citades fonts.

D'altra banda, la mesura contempla la instal·lació de 175 parquímetres i també s'obrirà un concurs públic per adjudicar la gestió d'aquesta zona d'aparcament regulat.

"Problema greu"

L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP), ha manifestat que “d'aquesta manera volem posar solució a un problema que dura ja molts anys i garantir la convivència a la platja”.

Reyes ha explicat que “tenim una fantàstica platja de més de cinc quilòmetres que és referència a la costa catalana i una excel·lent gastronomia. Això genera una massiva afluència de visitants que hem de cuidar i regular perquè és un potent motor dinamitzador de l'economia del municipi i generador de llocs de treball.

“L'aparcament a la platja ha estat un problema greu, i creiem que aquesta és la millor opció per solucionar-ho”, ha completat el màxim dirigent de la ciutat costanera.

"Reivindicació històrica"

El president del Gremi d'Hostaleria de Castelldefels, Manuel Ángel Ortiz Chumillas, ha valorat la iniciativa com a “molt positiva per a tots els ciutadans de Castelldefels i per al sector de l'hostaleria i la restauració. És una reivindicació històrica del nostre sector, i per això, estem molt satisfets que finalment s'hagi dut a terme”.

Redacció | Foto: Arxiu